måndag 2 februari 2009

Vem bestämmer inom sjukvården?

HELLOTHERE-glittergreeting-Upclosed Idag har jag verkligen sovit länge, men jag har nästan alltid dålig nattsömn. bild12 Ibland kan jag ha svårt att komma upp på morgnarna på grund av det och ändå inte känna mig utsövd fastän jag ligger länge, men idag sov jag länge och det känns bra idag just för att jag känner mig verkligen utvilad.

Idag skall jag ringa Blekingesjukhuset i Karlshamn och begära kopior på min sjukjournal eftersom jag fortfarande inte har fått någon remiss till fotvård. När jag skrevs ut från sjukhuset i april förra året så blev jag lovad en remiss till fotvård och troligtvis har läkaren skrivit en sådan. När tiden för vårdgarantin som är 90 dagar var över, så hade jag fortfarande inte blivit kallad till fotvårdsspecialisten och tog då kontakt med henne, då säger hon: “ den har jag skickat tillbaka till Karlshamn, du är ju inte reumatiker eller diabetiker och då får du inte fotvård”, jag tycker faktiskt att hon inte skall ifrågasätta läkarens remiss, hon skall väl bara utföra sitt jobb med att fila fötter. Nästa konstiga grej blev att den här remissen var som bortblåst så när jag var på återbesök i oktober hos min läkare så frågade jag om remissen, han skulle då skriva en ny remiss som skulle skickas direkt hem till mig så att jag kunde ta den med mig och åka direkt till fotvårdsspecialisten, men nu har 90 dagars vårdgaranti åter igen förflutit och den här remissen har jag inte heller sett röken av. Jag blir bara så himla trött och ledsen anibird1 på allt detta tjafs, för så här har det varit hela mitt liv när det gäller diverse saker som jag är i behov av, det är svårt när man har en ovanlig sjukdom som läkarna inte kan så mycket om, specialisterna inom min sjukdom finns i Malmö och där har jag inte varit sedan 1991 så det är nog på tiden att söka dit igen, jag får väl se om jag får en remiss dit eller om det blir lika mycket strul med det. Jag behöver verkligen den här fotvården för om jag t.ex. får torrsprickor eller andra sår på foten eller benet så är det 95 % risk att jag får en infektion med rosfeber som följd och rosfebern blir tydligen värre för varje gång man får den, jag har haft rosfeber 2 ggr tidigare och senaste gången var det inte roligt, då blev jag inlagd och fick  penicillin sjukskötintravenöst i flera dygn på infektionskliniken i Kristianstad.

Men nu något positivt i alla fall. Jag fick en remiss till lymfterapi 2007 och gick på lymfterapi både under 2007 och 2008 i Asarum så detta har fungerat bra. Nu är jag behov av en intensivbehandling igen, har ringt min lymfterapeut Sophia och det var inga problem, utan vi skall köra en intensivbehandling varje dag i vecka 8. Här fungerar i alla fall sjukvården som den skall.

Nu skall jag i alla fall ta en fika och sen blir det att ringa Sjukhuset.
apic29-1 Kram

Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar