onsdag 19 maj 2010

Ronnie James Dio är död!

8ww65t  
I söndags dog sångaren Ronnie James Dio i en ålder av 67 år (hans riktiga namn: Ronald James Padavona). Han avled efter en tids kamp mot cancern. Ronnie James Dio var en legendar inom hårdrocken med en lång och framgångsrik karriär, både som soloartist och som sångare i band som bl.a Black Sabbath, Rainbow och “gubbrockbandet” Heaven and Hell” som vi  hade förmånen att se och höra förra året på Sweden Rock Festivalen i Norje.
Det sägs att det var Ronnie James Dio som introducerade det s.k. “horntecknet”, detta tecken som är en utbredd gest inom hårdrocken.

1203321937
Bild lånad här: http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/ronnie-james-dio-dod-1.1098770
1559056o3dvfbw7hb 
Sweden Rock Festival hedrar minnet av Ronnie James Dio!

Följande text är hämtad från Sweden Rock Festivals hemsida:
http://www.swedenrock.com/index.cfm?pg=1.
Ronnie James Dio gästade Sweden Rock Festival fem gånger: tre gånger med sitt eget band Dio, och två gånger med Heaven & Hell - senast förra sommaren. Ronnie hade ett väldigt gott öga till Sverige och Sweden Rock, och med åren kom vi att få en särskilt god relation till honom och hans fru/manager Wendy. Det var med stor sorg vi i förrgår morse vaknade och insåg att söndagens nyhet inte var en mardröm, och att en av de största genom tiderna har lämnat oss.
För att hedra minnet av Ronnie byter Zeppelin Stage i år namn till Dio Stage. Vi planerar också någon form av hyllningsceremoni från en av huvudscenerna. Mer info om den kommer inom kort.
Därtill kommer vi att samla några av Sveriges mest framstående hårdrocksmusiker till en hyllningskonsert på Sweden Rock-kryssningen den 7-8 oktober. Vilka som kommer ingå i bandet meddelas så fort det är fastställt.

e473fa3a4aaea408754a8a6e781d0cad Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar