måndag 28 juni 2010

Hej, hej, sommartider!

2z65j0o Nu verkar sommaren ha kommit på riktigt, underbart härligt är det. !cid_F475DA50-961A-42EC-ACFD-8BD97DCB25E8_thumb !cid_F626FF3B-6F47-4DFA-BE0E-EBB476FBC9A1_thumb hy

Tänkte skriva ner i bloggen hur vår midsommar har varit.
aewiua_thumb[1] 
På midsommarafton kom dottern Anette och svärsonen Christer hit, dom ville att vi skulle passa deras hund Skorpan när dom körde till stan för att handla lite, då frågade dom också vad vi skulle göra på kvällen, så vi bestämde oss för att fira midsommarafton här tillsammans allihop. Vi hade det trevligt med god mat och dricka och trevlig samvaro.

DSCN1109 
På midsommardagen kom dottern och svärsonen åter hit, de åt frukost här, efter det begav vi oss allihop iväg till Gillesnäs och Blankatorpet för att hälsa på min syster Britt-Marie och hennes man Sven, där blev vi bjudna på god middag och vi blev kvar där till sent ut på kvällen innan det blev hemfärd.

29w8eq0jpgNär man kör till Blankatorpet, så viker man av från Gillesnäsvägen och kör den sista biten så finns den här skylten där, “Nappes väg”, “Nappe” var min far, han hette egentligen Napoleon men kallades nästan av alla för just “Nappe”, och några år efter min fars död så satte Sveaskog f.d. Domänverket upp den här skylten, min far hade tyckt mycket om den. Min far jobbade som skogshuggare på Domänverket från 1956 fram till hans pension på 80-talet.
DSCN1186 
Vacker utsikt från trädgården på Blankatorpet ner mot sjön Raslången.DSCN1269 DSCN1258Igår var gubben och jag en runda till Kristianstad för att handla lite, det var otroligt mycket folk överallt i affärerna och stekande hett i bilen, så det blev inte så länge som vi var iväg, men vi fick uträttat lite ärenden i alla fall, på kvällen följde jag de båda fotbollsmatcherna i fotbolls-VM och det blev som jag trodde, jag hade ju gissat på att Tyskland skulle vinna över England och det gjorde dom ju också, visserligen hade England en boll inne, men det dömdes aldrig mål, troligtvis kunde det blivit en annan match om det hade blivit mål vid det här tillfället, men jag tror ändå att Tyskland hade vunnit matchen. Andra matchen var mellan Argentina och Mexico, där var Argentina mina favoriter som också vann matchen, så nu blir det Tyskland och Argentina som får mötas i kvartsfinal, oerhört spännande och det blir svårt att tippa vem som vinner i den matchen.
DSCN1188
Skorpan fick också följa med till Blankatorpet!
PawsDividerDropShawdow
DSCN1274 Min systers katt!
PawsDividerDropShawdow
Idag är det vardag igen, och skönt är väl det, jag är inte mycket för det där med storhelger längre, jag tycker inte att jag orkar  med det här med fester längre, det har varit mycket nu också med jobb på Rockfestivalen och ganska intensivt har det varit här hemma efter det också, sedan beror väl min trötthet också en hel del på att min lungkapacitet är så dålig. Det är ju snart marknad här i Sölvesborg, det är ju “Killebom,
Sölvesborgsfestivalen”  och  jag skulle vilja gå i stan på marknadsdagen, men det tror jag inte att jag pallar med, eftersom jag inte orkar gå små sträckor utan att vara helt slut, så vi får väl se hur det blir med det.

DSCN1271

Nu skall jag ha lite frukost, sedan skall jag tvätta  och plocka undan lite här.
blomhink_thumb untitled_thumb[1]

Hoppas att Ni alla får en underbar

sommardag, ta väl hand om Er och

varandra.
hugs

NillaEN_LIT~1 version-6f1a29fd33b2e52d832621fe4ee3f566

1 kommentar:

  1. vad kul med vägskylten, sådan är ju alltid trevligt :)
    Att ni bara orkade in till stan i går.. *Pust* jag valde stranden istället :)

    SvaraRadera