söndag 12 maj 2019

Helgen som gick!


God kväll kära läsare! 🌞


Vilken underbar helg jag har haft 😊 I fredags kändes det bra efter att jag fått medicinsk fotvård på förmiddagen och fått reda på att det nog inte kommer dröja så länge till innan jag blir kallad till fortsatta behandlingar i Danmark. I fredagskväll fixade Tony middagen som blev varmrökt lax med potatis och hollandaisesås. Efter att vi ätit började jag titta på Let´s Dance men orkade inte hålla mig vaken tills det var slut. Jag hade ju sovit otroligt dåligt natten till fredagen och jag steg ju upp tidigt, sedan var jag igång ganska mycket under hela dagen så det var ju helt naturligt att tröttheten gjorde sig påmind.
Det var så himla skönt att jag vaknade tidigt igår och att jag kände mig riktigt utvilad. Tony och jag åt frukost ganska tidigt och sedan satte vi igång med en del hushållssysslor här. På eftermiddagen kom min syster Britt-Marie och hennes man hit med middag som dom bjöd oss på. Det var trevligt att äta en god middag och fika tillsammans.
Jag somnade inte så tidigt igår men jag har sovit bra i natt så när jag vaknade redan klockan 07:00 idag kände jag mig jättepigg och det fick bli en tidig frukost för mig och Tony idag också. Efter frukosten åkte Tony ner till stan för att fixa något med Åkes mailprogram och sen handlade han lite också. När han kom hem skulle han klippa gräset med åkgräsklipparen men då startade inte den och han har inte fått igång den idag så han fick klippa med den vanliga gräsklipparen, men det är ganska jobbigt att gå med denna på vår stora gräsmatta. Nu är i alla fall det mesta av gräsmattan klippt och det behövdes verkligen. Jag har varit ute och åkt runt lite i trädgården med min elchopper men sedan fick jag sådan jäkla värk bak i låret vid mina kärlförändringar så jag fick gå in i värmen.

När Tony hade klippt färdigt gräset tände han grillen och grillade några korvar. Det var jättegod korv han hade köpt med hög kötthalt. Jag tycker vissa korvar smakar bara mjöl och det är inget gott alls. Då får hellre korven vara lite dyrare men att man verkligen tycker den är god i stället för att köpa billigt. Jag köpte grillkorv på Lidl någon gång, å visst den var billig, men absolut inte god enligt mitt tycke. Till grillkorven skulle jag dricka en ekologisk öl som vi hade köpt i Danmark, men varken Tony eller jag tyckte att den var god så den hällde vi ut i vasken.😝


Efter maten kände jag mig jättetrött så nu ligger jag här i min säng och kollar på Ishockey VM, det är ju match mellan Sverige och Italien just nu och Sverige leder
med 5-0.

Dagens dikt!

Rosa eller vita
sitter de i klasar
årets äppelblommor
vårbrudsskira
fyllda av hemligheter
de inte orkar bära.

Ännu en gång
vill jag vandra i glädje
under de blommande träden.
Smaka på dofter och färger
nynna med i humlornas
sövande sånger.


Känna, verkligen känna
att mina sällsamma
försommardagar
åter är här.
- Okänd -


Önskar alla läsare en jättefin söndagskväll! 😍

Ta väl hand om Er och varandra! 💜💛


 
2 kommentarer:

 1. Skön helg, själv har jag legat nästan hela helgen.

  Håller med dig med korven, ska man äta så kan det lika gärna vara bra mat. Vem vet vad de egentligen fyller upp de korvarna som inte är högt kötthalt.

  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig helg med mycket god mat och trevligt umgänge!�� Det lät riktigt skönt att sova gott och vakna utvilad. Man får ju lite bättre ork när det händer. Dock är det lite jobbigt när åkgräsklipparen strejkar.
  Ha en härlig kväll och en fin vecka! Kram❤

  SvaraRadera