fredag 10 maj 2019

Fredag och medicinsk fotvård!

Hejsan kära läsare!

Idag hade jag tänkt att jag skulle haft sovmorgon men jag fick stiga upp tidigt på grund av mina magbesvär. Tony hämtade mig och Voli och sedan körde han mig till Vårdcentralen i Sölvesborg eftersom jag skulle få medicinsk fotvård. Det är ju över en månad sedan jag skulle haft denna fotvårdsbehandling men då blev fotvårdsterapeuten sjuk så denna behandling var verkligen välbehövlig. Idag fick jag detta gratis eftersom mitt frikort gäller t.o.m idag men sedan kommer jag att få betala för vården igen, men det brukar ju inte dröja så länge innan jag får nytt frikort. Ja, som sagt idag fick vi ta Voli med oss när vi körde iväg, vi har nämligen inte möjlighet att stänga in till vardagsrummet just nu. Vi har stängt med en grind tidigare men förra gången vi stängde där så hade Voli lyckats öppna grinden så nu behöver vi fixa något annat sätt att stänga grinden så att Voli inte kan öppna. Ni kanske undrar varför vi inte vill ha Voli inne i vardagsrummet men det är nämligen så att han hoppar upp och lägger sig i min säng när vi åker iväg å jag vill verkligen inte att han ska vara varken i sängen eller i soffan.


Idag läste jag min journal på nätet och jag såg då att min läkare på Thorax vid Blekingesjukhuset i Karlshamn hade skrivit där för en vecka sedan. Han hade skrivit att betalningsförbindelsen som skrevs i februari angående vården i Danmark skall gälla även vid kommande behandlingar så då tänkte jag att det kanske inte ska dröja så länge till innan jag får kallelsen för de fortsatta behandlingarna. När jag var hos fotvårdsterapeuten hade Tony ringt ner till Skejby sjukhus i Danmark för att kolla om dom fått denna betalningsförbindelse och tjejen som han pratade med visste att det var klart vad det gäller betalningen så nu ska hon kolla vilket datum som jag skall läggas in. Hon ska ringa tillbaka antingen idag eller på måndag så att vi får reda vilket datum det blir. 


När jag var klar på Vårdcentralen köpte Tony ett par frallor till mig innan han körde hem mig och Voli. Tony körde därefter ner till jobbet igen. Jag åt frallorna och drack lite kaffe innan jag tog hand om gårdagens disk och lite annat här hemma.


Dagens dikt!

När vårsolen värmer och blomknoppar gror,
då kommer små jäntor klädda i kjol
och plocka de blommor som då kommit fram
de som legat och väntat på solstrålars glans.Önskar alla läsare en fortsatt fin fredag!🌷🌞

Ta väl hand om Er och varandra! 💜💛


1 kommentar:

  1. oj va är de som du ska läggas in för?
    Hoppas fotvården gick bra tur du får lite skjuts
    ha en fin lördag

    SvaraRadera