torsdag 26 juli 2018

Värme och Jordgubbslandet!

FB_IMG_1467988594091God kväll! 4b589401f30c3397a905849e84b1c778

Idag har det varit olidligt varmt hettoch jag tror att det har varit årets varmaste dag. Jag brukar inte må så här illa av värmen som jag har gjort idag. Igår mådde jag ju inte så bra men det var ju efter ansträngning, men idag har jag mått illa även utan ansträngning. Jag sov illa i natt på grund av värken så jag vaknade från- och till hela tiden. Vid 5-tiden var jag tvungen att ta lite morfin och sen somnade jag efter det och sov  fram till klockan 08:00 när det var dags för mina morgonmediciner. Vid 9-tiden tog jag ytterligare lite morfin och gick upp för att fixa lite frukost till mig. Jag fick i mig lite frukost och så tänkte jag diska upp en del som var kvar från gårdagens middag samt från frukosten men då började jag må så jäkla illa så jag trodde att jag skulle kräkas. Jag började lyssna på Sommar i P1 med Markoolio och drack lite kaffe innan jag kände att jag var tvungen att lägga mig, så jag lyssnade färdigt medan jag vilade och sedan somnade jag. Det brukar aldrig hända att jag lägger mig och sover på dagarna så något skumt var det. Tony och jag hade tänkt att vi skulle kört och handlat lite ikväll men jag kände att jag inte skulle fixa det med att sitta i en varm bil (vår AC i bilen fungerar inte) så det där med att handla fick vara för min del. Jag ringde i alla fall Tony och frågade om han ville handla innan han körde hem och det gjorde han.

I kväll har det inte blivit så mycket gjort förutom att Tony har lagat mat och jag har slängt in en tvätt i maskinen som nu också är upphängd.

När vi åt middag tittade vi på filmen “Jordgubbslandet”. Det är en berättelse om kärleken mellan en polsk gästarbetande pojke och en svensk bonddotter, men den skildrar också en värld av motsättningar och fördomar. Filmen är inspelad här i småbyarna kring Sölvesborg. Det var också en del filmat inne från stan vid Killebomfestivalen. Jag blev glatt överraskad av att se Torkel Pettersson i en av rollerna, det var kul eftersom han tillhör en av mina favoritskådespelare.

gif-sc3a9parateur-ornement-dc3a9co-121

Nu vill jag önska alla läsare En God Natt!9e1080736409fc382a6cda8404283a69

glitterfy7112449T453B81 23180252_718kS

8 kommentarer:

 1. Vilken söt kattunge. Jag hade en likadan som tyvärr blev överkörd för några år sedan. Jag grät som ett barn!

  SvaraRadera
 2. Skönt att få tvätten klar och upphängd. Alltid så skönt när det väl är gjort! :) Jordgubbslandet, aldrig tittat på! Kanske får ta en kik! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken jätte söt katt! :D

  SvaraRadera
 4. Det är varmt överallt. Även i Bergslagen. Men nu sägs det att det ska bli lite svalare.

  SvaraRadera
 5. Söt kisse�� Ja hettan har varit extrem faktiskt. Jag har alltid varit ganska värmetålig, men den här värmen blir man verkligen påverkad av...

  SvaraRadera
 6. Snart får vi en svensk sommar!

  SvaraRadera