onsdag 19 augusti 2009

Idag hade jag en trevlig date!

draft_lens2326595module12961139photo_1239110717free-vintage-roses-red-and-yellow-with-buds Ja, idag hade jag en trevlig date, jag skulle ju möta en ny läkare och det blev ett bra möte när jag sökte Vårdcentralen för diverse besvär. Jag fick träffa en mycket trevlig estnisk  läkare, han skickade mig till laboratoriet för alla tänkbara spruta prov som behövdes.  Efter besöket hos de gulliga sköterskorna nurse_42388696 på laboratoriet så var det dags att gå in till läkaren igen. En del prover var klara men några av proverna tar lite längre tid att få svar på, det är bland annat ett prov som skall visa eventuella allergier och sköldkörteltestet. Jag fick verkligen ett bra bemötande av denna 36_17_1läkare och när jag till sist skulle ta adjö av honom så frågar han om jag tycker att jag är nöjd med besöket hos honom. Det är jag inte van vid precis, utan jag brukar mer eller mindre känna att jag inte har fått några svar och att läkaren bara har varit stressad. Om det blir så att denna läkaren stannar kvar på den här Vårdcentralen så funderar jag på att byta familjeläkare.

rosedov

När jag var klar hos läkaren så gick gubben och jag till Fotvårdsspecialisten på Vårdcentralen för att överlämna min remiss, jag har blivit remitterad från en läkare på Blekingesjukhuset i Karlshamn. Jag tänkte att jag nu ändå var på plats så kunde jag lika gärna överlämna denna remiss personligen eftersom det har varit strul innan med remisser som har skickats tillbaka utan åtgärd. När jag överlämnar denna till Fotvårdsspecialisten så säger hon att jag inte kan få fotvård eftersom jag inte tillhör de kategorier som är hennes patienter, jag är ju inte diabetiker eller reumatiker. Nu blev jag riktigt e4c66f5bd42bdb80 sur, men jag tog remissen och sade ingenting, gubben och jag for hem för att ringa en del samtal. BloggPhoto_4022_20191 Idag har vi provat att komma fram till diverse personer, vi har ringt Förtroendenämnden på Landstinget men där fick vi inte tag i någon i dag, gubben har varit i kontakt med Socialstyrelsen i Stockholm och även pratat med  Landstingspolitiker som sitter i Förtroendenämnden. Nu vet vi lite vilka vägar vi skall gå vidare med detta. Gubben fick tag i chefen för vår Vårdcentral, hon skall höra av sig angående remissen och vi skall få ett svar från henne varför jag inte får min fotvård. Nu gäller det vad det blir för svar från henne, antingen skall jag ha min fotvård eller så kommer vi att gå vidare med detta. Enligt tidigare samtal med Förtroendenämnden så är det bara riktlinjer, detta vad gäller diabetiker och reumatiker och att dom skall få behandling i första hand men det är i slutändan behovet av fotvård som skall respekteras, alltså skall jag vara berättigad till denna behandling. a_sova nsubomn(1)

glitterfy060134t644d32_39365781

1 kommentar:

  1. vad skönt med en "riktig " läkare.
    Hoppas du får dina svar snart..
    vad jobbigt att du måste strida för fotvården.Är nog med att vara sjuk tycker man...Håller tummarna att det löser sig...Kram Carina

    SvaraRadera