onsdag 28 januari 2009

Jobb

blogg_183635 
Igår var gubben, jag och Christian uppe hos min syster och hennes man igen eftersom gubben skulle fixa det sista jobbet med deras varmvatten. Varmvattenberedare har dom köpt ny, men det var en del inkopplingsarbete som gubben fick göra. Det är ju tur att gubben har gått sin elektrikerutbildning. Egentligen är ju inte hans utbildning helt färdig men sådant här jobb får han göra. Det är lite synd att han inte kan söka “riktiga” elektrikerjobb eftersom han saknar en viss tids praktik innan han får det helt slutliga certifikatet. Idag skall han ner till Kristianstad igen, till KGF, ett företag som arbetsförmedlingen har tagit till hjälp för att hitta arbete till en del arbetslösa. Vi får ju hoppas att det snart vänder, men det verkar ju som man är för gammal när man som gubben har kommit över 50 år. Det kom ju i alla fall en ny lag den 1 januari nu i år, denna lag är mot åldersdiskriminering på arbetsmarknaden så man får väl se. Man vill ju också att dom unga skall få arbete, här hemma har vi Christian som är 22 år och som gärna vill jobba och naturligtvis vill flytta hemifrån och få sitt eget, men det verkar också hopplöst.

Det var det tråkiga vad gäller jobb, men här kommer lite roligt också! Svärsonen har fått en tillsvidareanställning på
Sweden Rock Shop – Heavy Metal-Postorder i Norje och det är ju helt kanon för dottern och honom, jag är så glad för deras skull! Han har bara 5 kilometer till jobbet så det är verkligen jättebra.   
4_1_10v GRATTIS CHRISTER TILL JOBBET!  4_1_10v

!cid_792D46D6-B698-4D3B-87CD-9455A4158E31 GRATTIS ÄVEN PÅ NAMNSDAGEN!!blogg_114240I februari förra året blev vår son misshandlad och nu har han fått papper på att utredningen är nerlagd. Man förstår inte hur detta kan vara möjligt eftersom det var helt oprovocerat våld och det finns vittnen. Idag skall i alla fall sonen ringa images Polisen för att begära papperna av förundersökningen så vi kan se om vi blir något klokare av att läsa dessa. Man tycker ju verkligen att man skall kunna gå säker på gatan, inte behöva bli både nerslagen och sparkad på för att man inte har cigg.  

16_4_6 16_4_7 Dagens visdomsord! 16_4_6 16_4_7

Styrkan

Du är kraftfull, du är stark, en inre styrka som ingen rår på. Lita till dig själv, våga göra det du drömt om, förverkliga dina planer, du kommer att få stöd. Du vägleder både dig själv och andra genom din övertygelse...

Använd din inre kraft!blogg_82221  Nilla 16_4_7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar