lördag 17 november 2018

Att panta flaskor med en “värstingmaskin”

tumblr_phrrd8zW2l1w6ze9co1_1280Idag blir det en väldigt lugn dag för mig. Smärtorna är lika illa som igår så jag har medicinerat med morfin och känner mig ganska dåsig av dessa mediciner. Det är ju lördag och Tony är ledig så han får ta hand om “marktjänsten” idag.

117386401_______________________KMILL_border1
Det var tänkt att vi skulle kört ut till Mjällby idag för att panta en hel del flaskor och burkar men Tony får köra ut själv för att panta och handla där. Vi brukar ju samla på oss en hel del pant innan vi pantar allt, så det brukar vara bra att vara 2 stycken som kan hjälpas åt, men min son sade att dom har en annan typ av pantanordning ute vid Extra i Mjällby. Jag kollade på nätet om denna pantmaskin och såg att Extra Mjällby hade startat med denna “värstingmaskin” förra året. Dom var då första stormarknaden i Sverige som hade lagt beställning på marknadens absolut största och effektivaste returanläggning. Burkar och petflaskor av olika storlekar kan hällas i huller om buller, maskinen sorterar sedan själv aluminium och petflaskor, en säck pantas alltså på några få minuter. Det skall bli väldigt spännande att prova den här pantmaskinen idag. Jag har sedan tänkt att vi skall handla något gott att tillaga ikväll. Troligtvis blir det pepparbiff till kvällens middag, sedan har dom även billig nötstek  som vi har tänkt köpa så att jag kan tillaga porterstek någon dag. Jag gillar verkligen att handla kött ute på Extra i Mjällby eftersom dom har fint och närodlat kött till väldigt förmånliga priser. Mjällby är ju bara en liten ort men där finns alltså denna stormarknad med en fin butik av dagligvaror, café och grill. Därutöver finns BlomExtra som har ett brett utbud av växter, snittblommor och tillbehör av alla de slag. BlomExtra har även en mängd av fina inredningsartiklar, leksaker m.m. På detta handelsområde i Mjällby finns dessutom Apoteket, KappAhl, Jennys klipphörna och Audio Video etablerade. Detta handelscentrum är väl värt ett besök!

De fyra som driver Extra i Mjällby har i 25 år arbetat oförtrutet med att utveckla stormarknaden till ett nytt handelscentrum och samtidigt visa att Mjällby är mycket mer än fotboll.

             1980691otdtuntp5n[5]

roset[7]bbDagens citat!   roset

Bär dina plågor med det tålamod som ett varmt hjärta skänker.
Stå ut med törnena för rosens skull.
- Persiskt ordspråk -


 121523115_____50

Önskar alla läsare en jättefin lördag!bloggOrPage_083444178_205440[2]


glitterfy7115353T383B81 4dec190cBB

19 kommentarer:

 1. Det är mycket värt att ha en bra mataffär inte allt för långt bort, vår närmsta affär har också skaffat en sån där värstingmaskin, smidigt när den funkar! Men det är ofta strul��/Frökenny

  SvaraRadera
 2. Käckt med en sådan värstingmaskin. Så segt att ta en och en, känns som om man aldrig blir klar. Hoppas ni hittar något gott att äta och att ni får en fin lördag

  SvaraRadera
 3. Ååh mysigt ändå att storhandla tillsammans. Lite kvalitetstid ändå <3 Hoppas du blir bättre snart. Kram <3 Johanna (Nouw.com/johannasoderberg)

  SvaraRadera
 4. Vad gott med pepparbiff!
  Superviktigt ju att ha sjysst mataffär i närheten, ibland hittar man riktiga guldkorn även på mindre orter :)

  SvaraRadera
 5. En sån värstingmaskin hade varit smidigt att ha häromdagen när vi skulle mata in klassens alla insamlade pant till klasskassan. 4 sopsäckar fulla. Det tog sin tid trots att vi var två. :) ...Ska nog kolla upp om det finns nån värstingmaskin i närheten nästa gång. Annars är det nästan värt att åka till Mjällby. :))

  SvaraRadera
 6. Hoppas du känner dig lite bättre snart kram ❤

  SvaraRadera
 7. Jobbigt med smärtor, hoppas du mår bättre snart <3

  SvaraRadera
 8. Måste vara hemskt att ha sådär ont så ofta! Pepparbiff lät väldigt spännande och gott :)

  SvaraRadera
 9. Jösses vad mycket affärer det fanns där lät ju nästan som ett eget shoppingcenter. Den där maskinen som pantar lät ju riktigt intressant ju den får ni åka och testa nån gång :)

  SvaraRadera
 10. Vi sparar också tills vi har en hel hööög med pant! Sist blev det typ 2 ikea påsar hahah :)

  SvaraRadera
 11. Så tråkigt att smärtorna inte ger med sig med morfin. Hoppas att det ger med sig. Jag pantar alltid. Man får alltid så mycket extra pengar :)

  SvaraRadera
 12. Alltså pepparbiff, det var alldeles för länge sedan jag åt! Vi har en sån pantmaskin tror jag ute vid Re-Tuna här i stan vilket passar oss utmärkt då vi också gör precis som du beskriver, samlar på oss alldeles för mycket pant innan vi tar oss iväg med det.

  SvaraRadera
 13. Den där maskinen låter ju hur bra som helst :D. Är expert på att spara sånt där jag också, sedan när man ska panta för man sig en hög med pengar i alla fall vilket är rätt bra ;). Undrar om det kommer sån där pantmaskin hit någon gång med :)

  SvaraRadera
 14. MUMS pepparstek är så gott ju. Här blev det ryggbiff med rödvinssås. MUMMA

  SvaraRadera
 15. Sådan pantmaskin har jag aldrig hört talas om :O Men det är ju på tiden egentligen för det tar ju evigheter att panta om man samlat på sig en del. Fast ska man vara ärlig så får man ju skylla sig själv lite, men tror man skulle bry sig mer om man har sådana maskiner :)

  SvaraRadera
 16. Vår närmasta bitik är inget bra å de hade länge inte en fungerande pantmaskin. Den enklaste modell.
  Sån lyx att ha en bra affär som närmast är skönt.

  SvaraRadera
 17. Verkligen tråkigt att höra angående smärtorna! Hade hoppats det skulle finnas någonting som skulle hjälpa dig bort med det onda snart! :( Pepparbiff låter verkligen underbart gott!

  SvaraRadera
 18. Så gott med pepparbiff! Vilken smart maskin, gillar när saker är tidseffektivt :) hoppas resten av helgen är bra och att du får mindre ont!

  SvaraRadera
 19. hoppas att smärtorna försvinner fortare än fortast :)

  SvaraRadera