måndag 8 december 2008

Det blir jul ändå…..

image157
Varje gång jag ser reklamen på TV och i annan media så tänker jag på alla som har det svårt just nu! Jag tänker på alla dom som har det svårt i vårt samhälle!

Sverige idag är ju inte längre något välfärdssamhälle, i alla fall inte för de svaga grupperna.

Många kanske inte har råd till allt det där som reklam på TV och annan media lyfter fram, överallt var man än befinner sig vid denna tidpunkt möts man ju av denna köphysteri, med dyra julklappar, men har man inte råd till allt detta så är det kanske lätt att låna till julklappar m.m.

IMG_5086
Reklamen lyder många gånger: Köp nu! Betala i vår!, men har man pengarna då? Det blir dyra julklappar också med ränta och avgifter som läggs på summan!

Det är nog svårt att klara av detta, bl.a som småbarnsförälder, barnen vill ju ha julklappar, “alla andra” , i skolan har kanske fått dom där “fina julklapparna”.

Var är alla vuxna som själva inte hade så mycket pengar när dom växte upp? Nu är det tid för Er att säga ifrån att nu räcker det! Nu köper vi julklappar för “max den här summan” och låt det stanna vid en liten peng! Alla som kommer julafton kanske inte har råd att följa med de andras köphysteri, ibland verkar det som alla skall överglänsa varandra!

136-22260
För sist men inte minst så är det väl så att Julen inte är till för detta. Alla borde veta varför vi firar jul, men jag  tror knappt att de flesta tänker på detta en endaste gång under högtiden.

Tänk på att träffas, umgås och ha trevligt tillsammans. Ta hand om varandra!

Skänk gärna också en tanke till alla de utslagna som kanske inte ens har en familj att fira julen tillsammans med.

Gula julklockor 1 Kramen från Nilla!cid_88F69629-CA29-46F7-A7B4-E3FA52E1FC42

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar