torsdag 16 april 2009

Ännu en solig dag i Blekinge!

lvhdsznj  
Ja, idag har det varit ännu en sol_kopiasolig  dag här i Blekinge. Idag har dottern (Anette) och jag varit i Karlshamn och besökt min älskade storasyster på Blekingesjukhuset. Det var skönt att se henne piggare, i morgon blir hon utskriven. Hon fick en rejäl hjärtinfarkt på långfredagen och därutöver åkte hon också på en kraftig infektion. Nu gäller det verkligen att hon tar det lugnt framöver.

På Blekingesjukhuset i Karlshamn har dom en jättefin   Cardiologavdelning gva-hjrta_18145726(hjärtavdelning). Detta är en  eftervårdsavdelning och avdelningen är en av Sveriges allra bästa sjukvårdsavdelningar, (ca 1500 personer kommer till avdelningen varje år, och här har man den lägsta dödligheten i landet bland sina patienter). Nu tänker Landstinget Blekinge  spara pengar genom att lägga ner den här avdelningen. Förslaget att lägga ner Cardiologavdelningen har mött våldsamma protester och enligt överläkare på sjukhuset så har det inte gjorts någon konsekvensanalys och om man som landstingsledningen nu säger att man fortfarande vill ha oförändrad vårdkapacitet i Blekinge så går det helt enkelt inte att lägga ner den avdelningen.

Igår gick kopplingen på sonens bil sönder och idag har gubben börjat reparera hans bil, efter jobbet körde även sonen till garaget för att hjälpa till med reparationen.

Jag har tvättat lite sedan jag kom hem och tvttahängt ut tvätten,  det är så skönt nu när man kan hänga det ute.

För en stund sedan var gubben och sonen hemma en runda, hämtade pengar och körde in till stan för att köpa kebabrulle. Nu har vi ätit och dom fortsätter med bilreparationen. I Sölvesborg finns nog världens godaste kebabrulle, på “Pizzaboden” nämligen. Jättegoda är dom i vart fall och mycket mat får man för pengarna. Dom har jättegoda 171792_T pizzor också. 

Önskar Er alla en fortsatt trevlig kväll!
yg168_29702687 bloggOrPage_082699396_192027

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar