söndag 28 september 2008

Datorer

Datorer kan då ställa till det.

Javisst, datorer kan ställa till det men den mänskliga faktorn ställer till det ännu mer. Kombinationen kan bli riktigt illa, som här....


Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo det hotell, där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare. Mannen hade längre ledighet och åkte ner en dag i förväg. När han checkade in, upptäckte han, att hotellrummet hade dator, och beslutade sig för, att skicka ett mejl till sin hustru. Han missade dock en bokstav i namnet.

Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just kommit hem från sin makes begravning och skulle kolla, om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner. Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen:

Till: Min älskade hustru.
Rubrik: Jag har kommit fram!
Jag vet, att du är förvånad över att höra från mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst imorgon. Jag ser fram emot att träffa dig. Hoppas din resa blir lika problemfri som min.
P.S. Det är verkligen hett här nere! D.S.

1 kommentar: