tisdag 13 juli 2010

Nytt åskväder på gång!

008womanonthebeach5 4g97mmo Många klagar på värmen, visserligen mår jag inte heller så bra av värmen på grund av mina andningsbesvär, det blir inte mycket gjort av mig, eftersom jag helt enkelt inte orkar göra knappt någonting, golven ser för j*****a ut här, men jag orkar helt enkelt inte dammsuga, och min stackars gubbe hinner ju inte fixa allt heller, så det får bli som det blir. Min gubbe måste ju också koppla av lite när han kommer hem från “jobbet”, jag vill ju absolut inte att han blir sönderstressad, för hur skulle vi då klara av vardagen. Men hur som helst så älskar jag ändå den svenska sommaren, med allt vad den innehåller.
j0424832[1] 
varning_aska_160

Nu varnar SMHI för ett nya kraftiga åskoväder, det kommer troligtvis att åska mer under eftermiddagen idag. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för de västra delarna av landet upp till och med Härjedalen. Jag hörde precis på Radio Blekinge att det i eftermiddag väntas komma mycket regn med kraftiga åskväder hit till Blekinge.

Åska1165857_209_118 38

Åska förekommer framförallt på sommareftermiddagar.
Stora bymoln har då byggts upp genom soluppvärmning under dagen.
En annan typ av åska uppstår när
kallfronter möter varmfronter.

Att det är vanligare med åska när det är varmt beror på att de bymoln där åskan uppstår bara kan bildas om det är gott om fuktighet i luften, och luft kan innehålla mer fuktighet ju varmare den är.

2c8f9e04 Nilla

1 kommentar:

  1. Jag gnäller för jag måste jobba i en bastu, skönt att komma hem, 26 grader svalt här *Ler*

    SvaraRadera