måndag 19 april 2010

Sjukhusvistelse i 14 dagar!

h1803
Fint och soligt ute, men jag är fortfarande här på sjukhuset, sitter här på sängkanten och bloggar.
Syrgasen kan jag släppa en hel del på dagen nu, har försökt sova utan syrgas ett par nätter också, men då har syresättningen gått ner så lågt att sjuksköterskorna kommit in och väckt mig för att sätta in syrgasen igen, himla bra att dom ute i ett annat rum kan övervaka min syresättning. Idag har läkaren bestämt att dom skall göra ett prov som visar om jag har sömnapné också, kan vara så att jag har andningsuppehåll när jag sover och som gör att jag inte syresätter mig. Idag har läkaren också gjort ett nytt ultraljud av hjärta och lungor, han har också tagit ett nytt blodgas-prov.
000divider

Igår fyllde min gubbe år, det kändes lite konstigt att inte vara hemma på hans födelsedag. Gubben, sonen, dottern och svärsonen var här och hälsade på, vi fikade, åt kakor och tårta. Idag är det precis 2 år sedan jag åkte in akut när jag hade min första propp i lungan, då kämpade jag mig igenom gubbens födelsedag, men dagen efter så gick det inte längre utan gubben och dottern körde in mig till akuten på Kristianstads lasarett, blev sedan hämtad med ambulans där för vård här i Karlshamn eftersom Skåne då vid det tillfället var uttaget i strejk vid sjuksköterskestrejken. Då för 2 år sedan låg jag inlagd 6 dygn, nu har jag varit här i 14 dagar, vi får väl se hur länge till det blir som jag skall stanna här, jag får ta en dag i taget. De första 3 dygnen låg jag på en sal för 2 personer, efter det så fick jag eget rum, det har varit skönt, 
kunnat ha tänt hur länge jag har velat, hade också TV på rummet, skönt att kunna rå sig själv och inte behöva vara rädd för att störa andra, men nu idag har jag fått byta rum eftersom de behövde det andra rummet till en annan patient. Nu ligger jag på en 3-sal. Jag har ju i alla fall min lilla dator här, så om dom andra vill lägga sig tidigt så kan jag kanske ha en läslampa tänd och sitta här vid datorn, jag har också hörlurar så jag kan ju lyssna på radion utan att störa de andra, de är ju ganska gamla så jag tror ju att dom vill lägga sig tidigt.

i62126306_22211_2      1243015b5qmfj5zmv_thumb[1]

Lite tråkig blogg blir det nu när jag bloggar här från sjukhuset, jag har ju inte så mycket att skriva om, det mesta blir ju om min vistelse här på Thorax övervakningsavdelning. Ikväll skall jag i alla fall lyssna på Sportradion, Mjällby spelar ju mot Häcken ikväll, förhoppningsvis vinner dom så att jag har något kul att blogga om i nästa blogg.
 db239099edcb57f38bfc8e57d786727b_we
 diddl223    z4ba9399f9ddb0gggggggggggggggg

3 kommentarer:

 1. Jag lider med dig, att va åpå sjukhuset är inget kul.
  Tiden går sakta och man vet knappt vad man ska hitta på!
  Men jag förmodar att din sjukdom gör dig trött och matt och att du sover mycket.
  Jag hoppas du snart blir frisk!
  Kram Maya

  SvaraRadera
 2. Skickar många många kramar till dig hoppas att du snart kan komma hem igen......

  SvaraRadera