torsdag 24 april 2014

Med ögon känsliga för grönt & När livet vänder!

913901a6fm472zorGodmiddag vänner!

00images
Igår orkade jag ta mig ur sängen lite tidigare än vanligt. Jag hade lite samtal att ringa. Först fick det bli ett samtal till Medicinkliniken på Blekingesjukhuset. Jag har ju nämligen gått och väntat på att få en kallelse till fotvård på Vårdcentralen här i Sölvesborg. Jag var på fotvårdsbehandling senast i december och jag brukar få en ny tid när jag är klar med behandlingen, men eftersom dom har byggt om på Vårdcentralen och skulle flytta mottagningen så fick jag ingen ny tid, utan fotvårdsterapeuten skulle kalla mig i mars månad. Jag har gått och väntat på kallelsen och tänkt att flytten har väl dragit ut på tiden, men för några veckor sedan började jag undra och har ringt några gånger, men min fotvårdsterapeut har varit sjuk, så i tisdags åkte jag in till Vårdcentralen och pratade med en person i receptionen där. Tydligen så är hon fortfarande sjuk, eller har i alla fall inte ännu börjat med några behandlingar så dom ville att jag skulle kontakta Medicinmottagningen i Karlshamn eftersom det är Medicinkliniken som är ansvariga för fotvården här i västra Blekinge. Nu fick jag tag i en sköterska i alla fall, så nu väntar jag på att dom skall höra av sig om en tid för min behandling. Sen blev det ett samtal till Tandvården på Landstinget också eftersom jag har gått och väntat på att Folktandvården här i Sölvesborg skulle höra av sig. Jag blev av med en framtand under min operation 2011 på Karolinska sjukhuset i Solna då jag sövdes flera gånger. Jag har inte orkat ta tag i detta förrän nu eftersom jag haft mycket sjukdomar efter den här operationen, (åkt ut och in på Lasarettet) och opererats ytterligare några gånger. Jag fick prata med en kille på Landstingets tandvård som skulle ta tag i det här och kontakta Folktandvården här i stan, som inte verkade så intresserade av att ta emot mig eftersom det var länge sedan jag var där senast. Igår kväll när Tony och jag var och handlade så hade dom i alla fall ringt från Folktandvården och talat in ett meddelande om att jag skulle kontakta dom idag. Nu har jag ringt dit och då fick jag svaret att personen som jag skulle prata med inte var på plats varken idag eller imorgon, så nu skall HON höra av sig på måndag. Blir så jäkla trött på all denna tid som jag lägger ner på alla dessa telefonsamtal och väntetider utan att det händer någonting. Väntar också på skor från Landstingets ortopedtekniska, är nu 3 veckor sedan jag var där för att prova ut skorna som sedan skulle fixas till med förhöjningar m.m, men jag vet att han som har hand om detta brukar vara snabb att få iväg grejerna, det kan ju vara så att han också har varit sjuk nu i vår, när det varit mycket förkylningar. Det är bara att vänta, förhoppningsvis så kommer dom snart.

tecknad-katt,-ogon,-leende-125846
Hoppas snart kunna le så här utan en glugg längst fram!

1002697_10152063662101129_7423028004850742700_n

Igår när jag gick upp tidigt åt jag ganska tidig frukost, så gott smakade det, jag har annars inte haft så bra aptit på sista tiden. Idag var det inte heller lika gott med frukost. När Tony kom hem från arbetet igår kväll så tog vi en tur till Kristianstad för att handla lite. Tony skulle titta efter lite delar till vår bil på Biltema. Han fick också tag i dessa grejer där, så nu är bilen snart klar för besiktningen nästa vecka. Jag hade också en del grejer som jag skulle ha på Rusta och ÖoB, naturligtvis blev det en titt in på Erikshjälpen också eftersom dom har öppet på onsdagar.

Gårdagens selfie:
1959511_10152063981481129_5486831132630426305_nGreen fresh clover

När vi kom hem så lagade vi till lite mat, det blev Flintastek, potatisgratäng och rödvinssås.

20140423_222616-1

Sedan blev det lite TV-tittande för min del. Jag kollade på två underbara program på SVTPlay. Jag kollade på KSpecial - "Med ögon känsliga för grönt" Barbro Hörberg och lite senare tittade jag på 5:e avsnittet av "När livet vänder".
Verkligen en bra serie med många gripande samtal, med fina Anja Kontor som träffar människor som berättar om var trösten kan finnas när det oväntade händer. 

88

Nu skall jag fixa mig lite kaffe, sen blir det till att sätta igång med lite städning här.

0_e4e52_af43b2a9_XL
Önskar Er alla en underbar dag Rött hjärta

Carpe Diem489942vyc475f1a4

_JPG_115367392

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar