söndag 16 september 2018

Att vara människa!

296403_10151095139651129_1142559654_n
Hittade detta som jag hade delat på Facebook för några år sedan och tyckte att det var så bra, så delar det här på bloggen också:


ATT VARA MÄNNISKA

DU HAR EN KROPP. Antingen du tycker om den eller hatar den så är den din så länge du lever

DU LÄR DIG LÄXOR. Du är inskriven i en heltids informell skola som heter "livet". Varje dag i livets skola har du möjlighet att lära dig något. Du kanske tycker om det du får lära dig eller också tycker du att det är ovidkommande eller dumt.

DET FINNS INGA "MISSTAG", BARA LÄXOR. Att växa är en tid att lära av erfarenheten, av experimenterande.De "misslyckade" experimenten är en lika stor del av processen som de försök som ser ut att vara definitivt lyckade.

EN LÄXA UPPREPAS TILLS DEN ÄR INLÄRD. Du får din läxa i olika former tills du har lärt dig den. Sedan kan du fortsätta med nästa läxa.

ATT LÄRA SIG LÄXOR TAR ALDRIG SLUT. Det finns ingen del av livet som inte erbjuder läxor att lära sig. Så länge du är levande finns det nya läxor i beredskap för dig.

"BORTA" ÄR INTE BÄTTRE ÄN "HEMMA". När "borta" har blivit "hemma" för dig så finns ett annat "borta" som verkar bättre än "hemma".

ANDRA ÄR ENBART SPEGLINGAR AV DIG SJÄLV. Det du ser hos andra är enbart en återspegling av dig själv enligt din egen uppfattning. Se det goda hos andra och låt bli att fokusera på deras skavanker, utan använd hellre dessa skavanker till att se in i dig själv.

VAD DU GÖR AV DITT LIV BEROR PÅ DIG SJÄLV. Du har alla de verktyg och resurser du behöver:vad du gör med detta beror på dig. Valet är DITT.

SVAREN LIGGER INOM DIG. Svaret på de frågor livet ställer finns inom dig. Allt du behöver göra är att vara klarsynt, lyssna, och tro på dig själv.

Skrivet av: Cherie Carter-Scott
i boken: If Life is a Game, these are the Rules.

glitterfy7115353T383B810_6485e_f1d13f09_XXXL

18 kommentarer:

 1. Vilket bra och intressant inlägg detta var! Tack för att du delade det på bloggen med :)

  SvaraRadera
 2. Vilket superhärligt inlägg! Inga misstag, bara läxor, man lär sig av sina misstag, det stämmer liksom! Man lär sig av att experimentera, man lär sig av att prova sig fram! :) klokt!

  SvaraRadera
 3. Mycket bra skrivet. Nått man får tänka efter när man läser detta.

  SvaraRadera
 4. Väldigt sant måste jag säga, man lär sig saker under hela sitt liv. Ingen är helt fullärd.

  SvaraRadera
 5. Så sant skrivet alltså! Vi människor är så bra <3 <3

  SvaraRadera
 6. Ett bra inlägg men kan inte riktigt hålla med kring allt - vad jag gör med mitt liv är mitt och jag har verktygen för att göra det riktigt bra, det håller jag med om .. men resurser som behövs vet jag inte riktigt om jag håller med om, för mig är bland annat resurser ekonomin och det kanske inte alla har för att nå dit dem vill .. Men jag förstår samtidigt inlägget =)

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen intressanta sätt att se på livet :) Det där om läxor håller jag verkligen med om, även om jag inte tycker att en inte ska kalla misstagen för misstag. Att göra misstag är mänskligt och en ska inte skammas för det❣☀️

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt tänkvärt inlägg tycker jag. Som någon ovan skrev. Inga misstag bara läxor☺

  SvaraRadera
 9. En jätteintressant text och jag håller med om mycket! Sen kan jag väl tycka att vi inte alla tyvärr föds med samma förutsättningar, utan att vissa föds med en riktigt brant uppförsbacke framför sig. Världen är inte rättvist tyvärr...
  Ha en fortsatt härlig dag!

  SvaraRadera
 10. Mycket stämmer enligt mig också men jag håller med "Fröken Rödlök" om vad hon skriver. Alla i samhället har inte samma resurser och möjligheter. Annars är det mycket som stämmer. Jag har ju själv aldrig tänkt på varken visdomsorde eller att bli styrd utan jag har bara levat som jag vill.

  Ha en jättefin söndag

  Kram från
  Malin

  SvaraRadera
 11. Det är enbart ett misstag om du lär dig av det, gör du det flera gånger så är det ett aktivt val..

  SvaraRadera
 12. Så intressant att läsa ! Till en viss del håller jag med ! :D

  SvaraRadera
 13. Så intressant inlägg, håller verkligen med och så länge man lever så lär man!

  SvaraRadera
 14. Vilken tänkbar text, och visst är det så. Man får ju verkligen se varje dag som en lärdom där man någonstans befinner sig i att lära sig något nytt varje dag. Det är tankbara poänger :)

  SvaraRadera
 15. Vilken otroligt fin och talande text! Det där med att det inte finns några misstag utan bara läxor är någonting jag verkligen borde ta till mig :)

  SvaraRadera