torsdag 17 maj 2018

Hemma efter operationen och med djävulska smärtor!

20180507_191028_thumb[3]Igår kom vi hem från vår resa till Uppsala där jag genomgick den planerade operationen på Akademiska sjukhuset i måndags.

Operationen gick bra och läkarna kunde denna gång sätta in en s.k stent (typ ballongvidgning) vid stoppet som satt ungefär i navelhöjd. Stoppet som öppnades upp var i den stora venen som skall leda blodet från benet upp till hjärtat. Förra året försökte läkarna göra denna “stentning” men då avbröts opeationen eftersom dom kunde se att det satt en “trombos” (blodpropp) i vägen där öppningen skulle göras, men nu visste dom lite mer och kunde genomföra operationen. Ja, som sagt, det gick bra och “stentningen” blev genomförd. Efter operationen låg jag kvar på “uppvaket” fram tills på eftermiddagen. Jag blev sedan hämtad där av personal från den kirurgavdelning som jag brukar vara inneliggande på vid ingreppen i mitt ben. Jag hade väldigt låg syresättning så jag fick ha mycket syrgas. Mitt blodtryck var också väldigt lågt på måndagen men det rättade till sig senare under kvällen. Syrgasen sänktes succesivt och igår kunde dom koppla bort den helt. Jag trodde ju att jag skulle skrivits ut på tisdagen men eftersom det då fortfarande var problem med min syresättning och en del blödningar både vid insticksstället i låret och på halsen där dom hade haft någon kateter så fick jag ligga kvar tills igår. Det genomfördes också ett ultraljud i tisdags för att se hur flödet var där dom satt in “stenten” men dom fick inte några bra bilder så det fick göras ett nytt ultraljud igår. Ultraljudet som gjordes igår visade att det var bra flöde där stoppet hade varit så efter detta kunde jag skrivas ut.

Tony var nere på sjukhuset och hämtade mig, därefter begav vi oss upp till Hotel von Kraemer för att hämta vårt bagage och där blev vi sedan hämtade av taxin som tog oss till Arlanda för vidare flyg till Ronneby Airport. Från Ronneby hade vi sedan transport hem av Blekingetrafiken.

Lite efter att vi kommit hem så kom Christian, Amanda och Calle hit för att lämna Voli. Dom hade köpt mat med sig hem från Lasses kiosk till oss allihop. När vi hade ätit så fikade vi lite innan Christian, Amanda och Calle begav sig hemåt.

0_1c772d_6927dfa9_X5L

Idag har Tony börjat sitt nya arbete på Sölvesborgs Energi & Vatten AB och jag har fått klara mig själv här hemma. Det är inte så att jag har särskilt ont av operationen men i helgen innan operationen fick jag problem med mitt friska ben. Jag har djävulska smärtor och det är som att benet inte riktigt vill bära mig samt att benet skakar. Jag kan inte gå utan stöd så Tony fick leta fram rollatorn för jag måste ha denna så att jag kan ta mig fram här hemma. Inatt och idag har det varit rent djävligt med smärtorna och jag har tagit en massa smärtstillande tabletter. Då försvinner smärtorna en del men med intaget av alla dessa mediciner så känner jag mig helt “lullig”. Eftersom jag även medicinerar med vätskedrivande mediciner så det blir det ju en hel del “spring” till toaletten.

Någon matlust har jag inte haft idag, men det kan ju bero på att jag tar en hel del morfin för smärtorna och av morfinet blir jag ju lite smått illamående.

Ja, vad det är som har hänt med mitt “friska ben” vet jag inte, men det känns som typ ischias, ja någon typ av nervsmärtor är det i alla fall. Jag satt ju en hel del i rullstolen under lördagen och söndagen förra veckan när vi tog oss runt i Uppsala och jag kan tänka mig att jag har suttit fel och snedbelastat en del.

Nu skall jag snart försöka få i mig nåt litet i matväg och fixa mig en kopp kaffe, sedan skall jag göra en inköpslista så att Tony kan handla efter jobbet eftersom kylskåpet ekar tomt efter att vi varit iväg i nästan en hel vecka.

f77c68e0_thumb[3]
Önskar alla läsare en fin torsdag! th_catch-the-buzz

b59f4133Nilla0_55f3b_8edc83f6_L.pngb

3 kommentarer:

 1. Åh, vad besvärligt med det smärtande benet. Jag hoppas verkligen att det ger med sej. Annars kanske du bör få det kontrollerat? (tänkte så det inte är nånting där också)

  Då jag låg inne efter en bukoperation i maj 2015 så satte dom syrgas på mej, som jag hela tiden tog av mej då det kändes konstigt, tyckte jag.
  Det var ingen som sa till mej att jag hade den för att syresätta. Det hade inte varit så dumt om dom sagt det. :) Så, tack för att du nämnde det. ;)

  Jag hoppas att stenten gör så att det blir bra nu! (((kram)))
  Ha en fantastisk torsdag!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att läsa att du får genomgå detta. Tur att operationen gick bra. Hoppas du slipper göra om det

  SvaraRadera
 3. Beklagar att du får genomgå det här. Men du verkar stark! Hoppas di slipper genomgå en operation till.

  SvaraRadera