tisdag 2 oktober 2018

Ett besök på akuten utan att få ett skit uträttat!

Granngården-21246649_1767910846582959_6590573827890382310_oJa, det blev en tur till akuten igår kväll. Jag hade ju dålig syresättning under hela dagen igår och fick ta till syrgasen under dagen men även med syrgas så var min syresättning alldeles för låg. Tony blev orolig när han kom hem så han ringde 1177 och frågade hur vi skulle göra. På 1177 tyckte dom att vi skulle åka in till akuten så jag packade en väska ifall jag skulle bli inlagd och sedan begav vi oss till akuten på CSK i Kristianstad. Där kom vi in till en sköterska som mätte syresättningen som precis då låg lite högre än tidigare men sedan gick den ner lågt igen, men eftersom den visade lite högre precis när hon började att mäta så tyckte hon att jag skulle åka hem igen och söka Vårdcentralen idag. Jag frågade om dom inte skulle ta några prover alls men det tyckte hon inte behövdes. Hon frågade om jag hade KOL men när jag svarade nej på den frågan och sa att jag har kronisk lungemboli alltså pulmonell hypertension såg hon ut som ett frågetecken. Jag tror inte hon hade en aning om vad det var för sjukdom. Jag sa till henne att Vårdcentralen tänker jag inte kontakta i alla fall för där kan dom ingenting om min sjukdom. Idag har Tony ringt till lungmottagningen på Blekingesjukhuset i Karlshamn och nu skall dom kontakta oss, sen får vi se vad som händer. Vi behöver nog få min syrgasmaskin kollad också så att den verkligen ger ut rätt mängd syrgas. Jag var både arg, ledsen och besviken igår efter mitt akutbesök. Nu har jag ju frikort men tänk om jag skulle betalat för det här besöket som inte gav ett skit (400 kronor kostar ett akutbesök på sjukhus i Skåne) så hade jag nog varit ännu mer förbannad.

Dagens tänkvärda!version-af8d2ad4ac6962853c6cc049cb72aaf6

Livet har brutit ned mig några gånger.version-c661c6aad3ddc7f58208cecc5fc98a35
Det har visat mig saker jag inte velat se.
Jag har upplevt sorg och misslyckanden.
Men en sak är säker.
Jag reser mig ALLTID igen!

38781028_10214292460579707_5382830903749771264_n

glitterfy7115353T383B81 0a602b5d

25 kommentarer:

 1. Jobbig situation men jag kan rekommendera att ni läser denna stude om en produkt som jag använt och har förändrat mitt liv https://www.klamax.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars...
   Det du beskriver och länker till, Tror jag inte hjälper på missbildade blodkärl och inte heller på gamla proppar i lungarna, som redan ombildats till vävnad som täppar till dom små blodkärlen där.
   Om du har belägg och bevis för detta, är du välkommen att höra av dig igen.....

   Radera
 2. Vad skönt att du har ett frikort, det är ju så otroligt dyrt att besöka sjukhus och sånt här :)

  SvaraRadera
 3. Ska inte folk inom sjukvården känna till sånt som sjukdomar. Dåligt av VC att inte göra det! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Fy vad trist att behöva åka in till akuten! Och att de heller inte tog prover. Hoppas det blir ett bättre bemötande från lungmottagningen! :)

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt att du inte fick någon hjälp på akuten! Och galet att dom inte vet nåt om din sjukdom. Min låtsas mamma har en ovanlig hjärtsjukdom och hon har också varit med om det många gånger att läkarna inte förstår vad hon pratar om..

  SvaraRadera
 6. Man åker ju in till akuten för att få hjälp, när man går därifrån utan hjälp blir man fan sne. Tur du har frikort, för som du säger att betala för sty inte få ngn hjälp hade gjort en ännu mer förbannad!

  SvaraRadera
 7. Det är både jobbigt och tråkigt att man inte får den hjälpen man behöver men jag hoppas att du får hjälp rätt så snart

  SvaraRadera
 8. Tråkigt med akuten, det är tur att frikort finns! Annars kostar det ibland skjortan med såna besök! Inte roligt när man får någon nytta av besöken!

  SvaraRadera
 9. Jag hatar verkligen sjukvården idag !! Usch dom borde skämmas ! Hoppas du känner dig bättre snart !

  SvaraRadera
 10. Blir så irriterad på sjukvården idag då dem aldrig kan ta någon seriöst! Dem verkar inte inse att en person känner till sin egen kropp bäst. Och ännu värre att dem inte ens vet vad du pratar om!! Usch.

  SvaraRadera
 11. Fy vilket dåligt bemötande! Om hon inte visste vad det var för sjukdom så är det ju hennes skyldighet att kolla upp det! Riktigt dåligt faktiskt. Du måste ju få hjälp och känna dig hörd när du söker. Hoppas du känner dig lite bättre idag och att lungmottagningen kan hjälpa dig snabbt!

  SvaraRadera
 12. Men vad tråkigt att du inte kunde få nån hjälp alls. Få hoppas du kan få hjälp av lungmottagningen istället.

  SvaraRadera
 13. Fy tusan så dåligt av akuten! Jag lider med dig! Lika dåligt av VC att inte kunna hjälpa dig pga deras bristande kunskaper! Man söker ju inte hjälp för att man vill slå ihjäl lite tid och tömma plånboken!

  SvaraRadera
 14. Mega bra att du hade frikort, men så synd att de inte verkar ta dig på allvar :( Hoppas de i Blekinge kan hjälpa dig.

  SvaraRadera
 15. Känner i gen de här, åkte in till akuten för några år sen då tarmarna sprack. Dom tog blodprover, vägrade röntga och undersöka mig.. gick omkring i 2 veckor med spruckna tarmar tills jag träffade rätt läkare.. fy sjutton för vården i bland..

  SvaraRadera
 16. Jag sökte hjälpa en gång men blev bara runt skickad tills jag gav upp.

  SvaraRadera
 17. Så tråkigt att sjukvården fungerar så dåligt som den gör idag =/Jag läser om felbehandlingar hela tiden, har själv varit med om sjukvård som inte fungerar och det känns som att alla jag känner som haft kontakt med vården inte fått rätt hjälp eller hjälp tillräckligt snabbt... =/
  Hoppas du mår lite bättre idag i alla fall<3

  SvaraRadera
 18. Förstår dig helt! Har också erfarenhet av att hamna på akuten/vårdcentralen och så betalar man, mår skit men "inget är fel" eller "Vi kan inte göra något". MAn bah inget är fel men jag mår bajs? Usch blir så trött på sjukvården ibland...

  SvaraRadera
 19. Det är ju inte det man vill vara med om när man är sjuk och svag!! Så kul är det inte att sitta på akuten.. Kram och krya på

  SvaraRadera
 20. Men gud vad jobbigt med sånt... Förstår dig helt! Kram!

  SvaraRadera
 21. Men fy det är klart att man vill bli hjälpt när man åker in! Sådant där är inte okej, snacka om att ni blev överkörda :(. Hur mår du idag? Låter ju som det är något fel på din maskin :(

  SvaraRadera
 22. Vad tråkigt när dom inte tar en på allvar, känns som det händer ganska ofta. Hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver

  SvaraRadera
 23. Men usch, din stackare! Tycker så synd om dig varenda gång jag läser om dina sjukhusbesök och sjukdomar. <3

  SvaraRadera