tisdag 9 oktober 2018

En tråkig dag men samtidigt lite positiv också…

4f97fb570b97Idag har jag tyckt att det varit en tråkig dag, jag har känt mig lite begränsad med syrgasen eftersom jag har fått bära med mig den här portabla syrgasgeneratorn men det blir ju bättre när jag får den stationära syrgasgeneratorn med en jättelång slang så jag kan gå runt lite mer fritt här hemma och kunna uträtta lite saker i alla fall. Jag gillar ju verkligen inte att vara så passiv som jag varit nu. Det blir ju ändå mycket stillasittande för min del på grund av smärtorna och andningsbesvären men jag vill ju vara så aktiv som det bara är möjligt med mina handikapp och jag tror att det är bäst om man kan vara någorlunda aktiv. Jag tror inte någon mår bra av att vara passiv för länge och efter mina minnen från vintern 2011-2012 när jag låg orörlig i flera månader så vet jag hur det är när man inte kan röra sig. Då i december 2011 när jag vaknade efter den stora lungoperationen (ca 3 veckor efter operationen) så kunde jag ju inte röra mig alls, jag kunde varken röra armar eller ben och jag fick hjälp med allt. Det tog sedan ytterligare ca 3 månader innan jag kunde ta mina första steg igen. Efter denna upplevelse så har jag återhämtat mig bra och jag tror ju mycket beror på att jag aldrig har varit den personen som ger upp i första taget.
42785677_10155683031706129_3980100932837834752_n

Tony tyckte att jag såg piggare ut i ögonen idag och det känns ju bra. Jag har ju tyckt att jag sett hemsk ut i ögonen under en ganska lång tid, jag har tyckt att sett riktigt försupen ut och det har ju kanske inte varit så konstigt eftersom jag haft den här dåliga syresättningen. Det känns också som att jag blivit klarare i huvudet bara efter en dags användning av syrgasen på 3 liter.

Något som jag tänkte på direkt igår när jag fick reda på att jag skulle ha syrgas dygnet runt var att jag inte skulle kunna tända några levande ljus i höst och vinter. Det är ju så mysigt att tända ljus på den här mörka årstiden men nu när jag har syrgas är det ju inte möjligt så det kommer jag naturligtvis att sakna men jag får väl åka iväg någon dag för att handla lite ljus och lyktor med ledljus.

                      0_721f2_b68ee085_XXXL

Idag hade jag tänkt att jag skulle tagit mig ut och fotograferat lite, mina tanke var att jag skulle åkt runt med min minicrosser och haft syrgasen med mig i korgen där framme men tyvärr blev det inte av men det kommer väl fler dagar med fint höstväder så jag kan ta mig ut.
minicrosser_mod_m_1406_388x368px[6]
  637d4712

Ikväll har det blivit mycket TV-tittande för min del. Det har ju varit en hel del program som jag gillar. Vi har också ätit gott och det var Leif Mannerström som var vår kock ikväll. !cid_0C32CCF6-E638-4E37-AAAF-A879CC58C114[2]
Önskar alla läsare en jättefin kväll!0005.gifj


2_20180809184135

bdfb58cdb1dcd8ca292e7f0d4b0e46e6glitterfy7111057T719B81 2iivzLdPjOyfcvvLnxhOg-mOF-c


30 kommentarer:

 1. Det gäller verkligen att inte ge upp!! Kram

  SvaraRadera
 2. Usch, vad jobbigt och obehagligt det måste vara att ha andningsbesvär. jag lider med dig. <3

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas du fortfarande kommer kunna vara aktiv, om än med extra syrgas i hasorna. :) Nu för tiden ser såna där fuskljus rätt så verkliga ut och ger ett mysigt ljus. Fördelen är ju att det inte gör något om man råkar glömma släcka dem. :)

  SvaraRadera
 4. Vad synd att det inte blev av med din fotostund, hoppas det blir fler fina dagar så du kommer ut. Krya på dig fina du <3

  SvaraRadera
 5. Hoppas du mår bättre snart så du får komma ut, tycker synd om dig med andningsbesvär <3

  SvaraRadera
 6. vad jobbigt med andningsvårigheter hoppas du blir bättre snart <3

  SvaraRadera
 7. Hoppas du kommer ut och fotograferar en annan dag! Men du är stark och kämpar på! Så bra att inte vara den som ger upp i första taget, bra egenskap!❤

  SvaraRadera
 8. Usch vad läskigt det låter att inte kunna röra sig alls, men härligt att det gått åt rätt håll.

  SvaraRadera
 9. Den egna inställningen är allt. Förstår dig att du vill vara så aktiv det bara går efter dina förutsättningar du har just nu.

  SvaraRadera
 10. Tycker det är så fint att läsa att du ändå verkar så positiv. Du verkar vara en helt underbar människa. <3

  SvaraRadera
 11. Skönt att dina ögon ändå såg piggare ut och att du håller dig positiv. Du är en inspiration! <3

  SvaraRadera
 12. Så otroligt stark du är som kämpar på som du gör! Jag tror som du att det inte är bra att vara för passiv. Den som inte är så stark kanske ger upp och blir det, men du kämpar verkligen och håller modet uppe! Jag hoppas att det blir bättre för dig snart! Kram!❤

  SvaraRadera
 13. Måste verkligen vara hemsk med besvär med andningen, du är så stark! <3

  SvaraRadera
 14. Det er trist å lese at du har det så kjipt.

  SvaraRadera
 15. vad tråkigt att du inte mår bra, låter så orättvist

  SvaraRadera
 16. Gud så jobbigt det där låter =/ Det är tur att du klarar av att tänka positivt, för i den situationen så är det nog lätt att ge upp... Jag håller tummarna för fler fina höstdagar nu.

  SvaraRadera
 17. Du är verkligen stark ! Jag hade nog gett upp ������ så skönt att du känner dig lite piggare

  SvaraRadera
 18. men usch så jobbigt, tänker på dig <3
  o glöm aldrig vilken stark och envis kvinna är

  SvaraRadera
 19. Jag hoppas att du väldigt snart får den stationära syrgasgeneratorn så du kan röra dig mer fritt!

  SvaraRadera
 20. Du verkar vara så positiv trots dina sjukdomar och dina rörelsehinder. Som att du ser det positiva i tillvaron. Det är en fin egenskap :)

  SvaraRadera
 21. Mannerström till kock är ju inte helt fel :)
  Hoppas du kommer ut imorgon!

  SvaraRadera
 22. Ge inte upp, kämpa på!

  SvaraRadera
 23. Skönt att komma ut en liten stund ��
  Hoppas att en liten stund om dagen ändå är möjlig.

  SvaraRadera
 24. Men fina du.. du är så stark som kämpar! Hoppas verkligen att du kan ta dig ut imorgon <3

  SvaraRadera
 25. Det är svårt att föreställa sig hur du har det, men jag blir oerhört gripen av detta. Stor kram <3

  SvaraRadera
 26. Vad härligt ändå att du känner av att det hjälper. Heja heja. Hoppas du kan ta dig ut imorgon :)

  SvaraRadera
 27. Om glansen kommer i ögonen ska du se att det är på rätt väg. Stor Kram till dig!

  SvaraRadera
 28. Det är svårt att föreställa sig vad du gått igenom. Man lider med dig. Du är verkligen en stark person. Det svåraste och tuffaste perioden man personligen gick igenom. Var under graviditeten. Lämnade en kota felbelastad och vätska i både höfterna. Hade sådan smärta och kunde inte lämna huset. Låg till sängs i en månad. Var så förtvivlad.. Fanns tyvärr inget att göra åt det utan vänta ut graviditeten.

  SvaraRadera