måndag 20 augusti 2018

Hon blev livrädd!

gull_147148702.jpgggKan ni tänka Er att den här gulliga hunden höll på att skrämma någon?

Í torsdags kom det en tjej och levererade däcken som Tony hade beställt och Voli skrämde upp den stackars tjejen ordentligt, hon såg verkligen livrädd ut. Jag öppnade som tur var inte bara dörren och släppte ut honom utan höll honom i halsbandet medan jag öppnade dörren. Han är ju inte farlig men är man hundrädd så hjälper det ju inte att säga att han är snäll. Även om jag inte är direkt hundrädd så hade jag nog också blivit rädd om det kommit en stor skällande schäferhanne emot mig. Han är snäll när vi är hemma men om det skulle komma in någon här när vi inte är hemma så vet man ju inte hur han reagerar. Jag älskar Voli eftersom jag vet att han aldrig skulle bli aggresiv (i alla fall inte när vi är hemma).

Vi har ju haft en schäfertik (Chippie) innan som också hade så himla bra psyke. Chippie var en fin familjehund som vi fick leva ett långt och lyckligt liv i 11 år innan hon drabbades av sjukdom. För många år sedan och långt innan vi skaffade Chippie fick vi ta hand om en schäferhanne som hette Rex men tyvärr blev Rex helt “knäpp i huvudet”, troligtvis av sjukdomen som han drabbades av. Innan Rex drabbades av sjukdom så var han en fin familjehund och vakthund men när han drabbades av sjukdom så blev han aggresiv och högg människor helt oprovocerat. Vi vet tyvärr inte riktigt vad han blev sjuk av men han fick smärtor och började halta så veterinären skrev ut medicin till honom som han blev väldigt illamående av och det var efter det som han blev så aggresiv så att vi inte kunde ha honom kvar.

Nu har vi hand om Voli (som egentligen är vår sons hund). Vi är så glada för Voli som är helt underbar, han leker och busar med vårt barnbarn och har aldrig visat några tendenser på aggresivitet.

Vi har haft en del andra hundraser tidigare men vi tycker definitivt att den bästa hundrasen och bästa familjehunden är en schäfer. Den är en bra vakthund, en underbar familjehund och dessutom en väldigt lättlärd hund. Vi behöver inte ha Voli kopplad eftersom han kommer på inkallning och han springer inte utanför tomten. Bara en sån sak är ju helt fantastiskt!

35114028_10155455190706129_7444288401215324160_o[5]  29577_584922358190825_395886623_n.pngZoom_Large.gif,glitterfy7082852T675B81 puppy-saying-smiley-emoticon

23 kommentarer:

 1. Åh, jag älskar schäfrar! Dom är verkligen underbara hundar. <3

  SvaraRadera
 2. Hundar är underbara djur och man får alltid villkorslös kärlek från dem.
  Fin hund ni har.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 3. Men vad mysigt med en hund! Jag älskar hundar och schäfrar är ju helt fantastiska :)

  SvaraRadera
 4. Hundar är så fantastiska! Klart, det är ju inte lätt om man är hundrädd, vilket jag också är / varit, mot större hundar ! :) Men, hundar överlag, så fantastiska djur! :)

  SvaraRadera
 5. Ohh jättefin vovve. Saknar vår vovve så enormt mycket, fick ta bort honom 2015, och jag bara älskade den hunden alltså. Vi hade en brun labbe

  SvaraRadera
 6. Åh så fin hund :) Kan dock förstå att vissa blir rädda för stora hundar

  SvaraRadera
 7. så fin hund. dock förstår jag att vissa är rädd för hundar.

  SvaraRadera
 8. Hundar är fantastiska djur och schäfer är faktiskt nästan min favoritras! :D

  SvaraRadera
 9. Det här har jag tänkt på många gånger. Hundägare säger ofta att de har den gulligaste, lugnaste och bästa hunden och det kan jag ju hålla med om (min katt är ju ex. den bästa som finns ;) men när man kommer hem till någon som har hund spelar det mindre roll om ägaren säger att "Det är ingen fara, han/hon är så snäll så" för är man rädd så är man det. Många hundar kan se farliga ut även om de är världens snällaste men inte alltid man vet det =)

  SvaraRadera
 10. Tänker på David Batra när han uppträder sin hundrädlsa...

  SvaraRadera
 11. Ljuvlig hund men jag har stor förståelse för de som är rädda

  SvaraRadera
 12. Vilken fin vovve! Min mamma har en granne som har schäfer och han är lugn som en filbunke. Spelar ingen roll vilken annan hund som kommer och skäller utanför deras tomt, han bara ligger där och tittar. :)
  Tror nog att det skulle bli schäfer om vi skaffade hund, en favvoras hos gubben min men jag tycker också att de är så fina och verkar i regel så sympatiska.

  SvaraRadera
 13. Är själv uppvuxen med schäfrar. Både en hane men han blev sjuk och hade dålig mentalitet så vi fick ta bort honom, inte för hans dåliga psyke det kunde man träna upp, men han fick ett sämre psyke pga hans sjukdom. Sen hade vi en tik som vi skaffade som valp och hon blev 10 år. Hon sprang aldrig utanför tomten och gick löst, hur fin som helst. Super bra vakt hund och hon var verkligen speciell. Saknar schäfrar och har en mindre hund i dag, men i framtiden vill jag ha en schäfer i gen��

  SvaraRadera
 14. Det var mig en sötnos till hund! Jag var alltid rädd för schäfer när jag var liten. Man ska ha respekt för våra bästa vänner.

  SvaraRadera
 15. Schäferhundar är verkligen så otroligt fina!!

  SvaraRadera
 16. Är inte rädd för hundar men har respekt för hundar jag inte känner. Skulle aldrig få för mig att gå in till en lös hund på deras revir. Heller aldrig klappa en uppbunden hund.
  Annars gillar jag hundar. Sambons pappa har en schäferhane

  SvaraRadera
 17. Jag är inte rädd för hundar, men har respekt för hundar vilket jag anser att man BÖR ha. Blir ofta rent av förskräckt när jag ser människor som går fram till främmande hundar för att klappa dem på diverse olika tillställningar. Vid midsommar gick ett barn fram till en hund. Jag hörde bara ett skall och sedan grät en flicka och hade tydligen blivit hundbiten :-o. Hon hade gått fram till en främmande hund och den högg, vilket inte är konstigt egentligen hunden hade säkert sagt ifrån sedan innan. Jag som är uppväxt med hund lärde sonen från det han kunde krypa att aldrig klappa främmande hundar innan ägaren okejat det. Men tyvärr är det ju inte alls som uppfostrar sina barn så :(

  SvaraRadera
 18. Så fin hund :) Min man är hundrädd och det är på grund av att när han var liten så bussade en drogpåverkad man sin hund på honom utan anledning :(

  SvaraRadera
 19. Oj min kommentar blev anonym så här kommer den igen. Så fin hund :) Min man är hundrädd och det är på grund av att när han var liten så bussade en drogpåverkad man sin hund på honom utan anledning :(

  SvaraRadera
 20. Så otroligt fin hund!!
  Vi har en Turkisk Kangal, världens snällaste men vaktar trädgården och huset perfekt!!!

  Vi hade en schäfer bandis, han var oxå snäll men tyvärr väldigt starka jakt instinkter, vi bor ju på landet och här går det höns löst överallt. Vår hund dödade grannens höns en natt... han tog kanske 10-12 stycken som han bet ihjäl :( Bara jaga och döda... (våra hundar bor löst i vår trädgård och han lyckades smita på nått sätt)

  Så vi fick ge honom ett nytt hem då grannarna hotade med att skjuta eller förgifta honom. Vi köpte såklart nya höns till dem men vi ville inte riskera att han skulle döda dem igen så han fick ett nytt hem där det inte finns höns som springer runt löst :)

  SvaraRadera
 21. Så fin hund! Är en riktig hund männsika, och inte alls rädd för någon hund alls, skulle vilja ta hem alla hundar jag möter på gatan, typ, haha!

  SvaraRadera
 22. Så fin hund!! Jag var väldigt hundrädd när jag var liten, och det stämmer precis som du skriver att det då inte direkt hjälper även om någon säger att hunden är snäll. Men på senare år har jag kommit över rädslan och längtar efter att själv skaffa en hund någon dag :)

  SvaraRadera
 23. Jo jag hade nog också blivit lite rädd faktiskt...

  SvaraRadera