fredag 3 augusti 2018

Allt skall man tydligen behöva kolla själv…

Granngården-13700985_1235298659844183_2418784106623861946_o

Idag fick jag telefonsamtal från min husläkare på Vårdcentralen angående den röntgen som jag var iväg på i onsdags. Det syntes inget fel på röntgen utan läkaren sade att det är gikten som gör att jag har ont. Tidigare hade hon skrivit ut inflammationshämmande medicin som jag har tagit i 3 veckor och detta har väl gett lite smärtlindring just för tillfället men nu har jag lika ont och svullnaden har inte gett med sig. Nu skrev hon ut något kortisonpreparat som jag är väldigt skeptisk om jag skall ta. När jag läser på FASS så skall man iaktta försiktighet om man har någon hjärtsjukdom, det står också att behandlingen kan påverkas om man tar läkemedel som påverkar koagulationen (blodets förmåga att levra sig) och att läkare kan vilja övervaka patienten noga om man tar dessa läkemedel, dessutom står det att risken för magsår ökar. Jag vågar då inte börja med denna medicin förrän jag har talat med min hjärtläkare eftersom jag har hjärtsvikt, tar blodförtunnande mediciner samt att jag tidigare har haft blödande magsår. Jag vet andra som har gikt och de har inte fått denna medicin utskriven utan fått andra mediciner så jag förstår inte riktigt detta och allt skall man tydligen behöva kolla själv. Det är väldigt svårt att få rätt vård inom Primärvården när man har sådana sällsynta diagnoser som jag har så inte konstigt att man blir tveksam.

Nu skall jag i alla fall sätta igång med lite småplock här hemma och kanske hinner jag gå ut lite i solen idag också.
Önskar alla läsare en underbar fredag!10574697_1520973761466054_44716097_n
fredaggraphics-friday-864161
  wpid-sketch44849102.jpg

glitterfy7112449T453B81 trz2iymr[4]

13 kommentarer:

 1. Det är alltid så svårt med allt inom vården! Hoppas du får en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ja du har tyvärr rätt i att man ska behöva kolla allt själv😟 Jag felmedicinerades i många år med mycket plågsamt lidande som följd. Har nog ätit kilovis med smärtstillande under åren trots att jag påtalade att medicinerna inte hjälpte och att man måste hitta vad som var det riktiga felet. Men nejdå, en enda röntgen av rätt sort hade kunnat tala om vad som behövde göras och den fick jag inte. Många år senare hittade en läkare felet direkt. Han var inhyrd tillfälligt från USA, och jag träffade honom på akuten när jag höll på att förgås av smärta.
  Ha en jättefin dag du också!

  SvaraRadera
 3. Ja man måste va om sig och ring sig för att få rätt vård, för trots allt så har vi ju bara en kropp och vi som är sjuka känner den bäst så fler omdömen och läsa på så man i9nte blir riktigt dålig, för mycket kortison kan ju ge addison fick jag höra i början av året. Krya och stå på dig :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas du hinner ut i solen lite idag :)

  SvaraRadera
 5. Vården är lite krånglig ibland! Krya på dig :)

  SvaraRadera
 6. Det är bra att du är försiktigt! Numera måste man alltid kolla själv också. Det är alldeles för ofta tyvärr som det blir fel. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas din dag än så länge varit bra!

  SvaraRadera
 8. tyvärr är vården väldigt mosträviga! alltid ska de vara något. hoppas du mår bättre snart <3

  SvaraRadera
 9. Trist att man ska behöva kolla upp så mycket själv!

  Svar: Det är lite läskigt att vi har haft det så varmt denna sommar.

  SvaraRadera
 10. Åh så typiskt! Hoppas du får en bra helg <3

  SvaraRadera