onsdag 4 april 2018

Vårvärmen är här!

2dfdac9b
Så är påsken över och vardagen har tagit vid. 33695098_23434227_4276684_f4_redtulips_PH

Idag har det varit första riktigt varma vårdagen här. 3663ad956f6afe1dfd9cc7ab348ba641[3]Vi hade ca 11 grader i skuggan vid middagstid.  Det känns verkligen underbart att vårvärmen verkat ha kommit. Det skall tydligen bli ännu varmare till helgen efter vad meteorologerna på radion sade i deras väderprognos idag. Det skall bli så skönt att kunna hänga undan vinterkläderna efter denna kalla vår.

Tony har varit ute och fixat en del på eftermiddagen men tyvärr så har jag inte mått bra idag så för min del har det blivit sängläge det mesta av dagen. Jag har haft  problem med min IBS-mage, men jag har nog mig själv att skylla eftersom jag drack lite vin igår kväll och jag vet ju att magen reagerar på det. Nu hoppas jag på att kunna “kurera” mig idag så jag kan komma iväg å handla lite i morgon. Jag har även haft ont i luftvägarna och mina anklar har varit svullna så det tyder ju på att hjärtat är extra ansträngt. Jag hoppas på att även det ger med sig annars får jag väl söka läkare för detta.

Idag ringde Tony till min läkare på Akademiska sjukhuset för att kolla vilket datum som är inplanerat för min operation. Operationskoordinatorn var inte på plats idag men vi fick i alla fall ett preliminärt datum (14 maj) av läkaren.

Tony var nu på eftermiddagen inne i stan och handlade lite som vi saknade till vår middag. Han skall göra ost- och skinkpaj ikväll som vi sedan äter med grönsallad till.

Ikväll har vi tänkt att vi skall se på lite TV-program som vi missat under de senaste dagarna. Det börjar ju även en ny serie på TV3 ikväll som jag tror blir kul att titta på. Det är en serie som heter Lingonligan och som handlar om fotbollslaget Vinninge BK som ligger sist i division 7. fotboll__22722163Den verkar bli bra och passar bra för en sån fotbollsnörd som mig.

Text från TV3: Fotbollsföreningen Vinninge BK ligger sist i division 7 och står nu inför utmaningen att börja vinna matcher, annars kommer den lokala bonden förvandla fotbollsplanen till en odling för sockerbetor. Lagets stora stjärna ”Kroyf” lever fortfarande på meriten att han var sommarproffs i Malmö FF som tonåring. Lingonligan är en skruvad, karaktärsdriven komediserie med hög igenkänning. I rollerna ser vi Anders Jansson, Sven Melander, Morgan Alling, Carolina Gynning, Claes Månsson, Smail Alihodzic, William Spetz, Elisabeth Wernesjö, Mustafa Al-Mashhadani, Armand Mirpour, Lisbeth Johansson med flera. Premiär ikväll 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Klicka på bilden nedan för att se trailern från TV3.

Lingonligan_toppbild_crop-lAwRa40

Önskar alla läsare en trevlig onsdagskväll!animaux23

XKvivKyE-XIEzlAlGfJq2GCXQ48

glitterfy7112449T453B81   gxjXJK

1 kommentar:

 1. Vad härligt att ni har så varmt. Här är det några grader varmt men har regnat och blåst. Fast nu har vi sol och vinden har stillat sig.

  Jag blev också diagnostiserad med IBS-mage men sen tog dom ultraljud och såg att jag hade massor av gallstenar så jag blev opererad. Sen dess har jag varit mycket bättre. Hoppas det ordnar sig med allt så du får må bättre

  Vad gott det låter med skinkpajen. Tack för tipset, den serien har jag inte hört talas om förut.

  Då får jag önska dig en trevlig fredagskväll
  kram
  Malin

  SvaraRadera