onsdag 18 oktober 2017

Dags för ny operation!

19756846_1363762630397291_4682105791764594540_nGodmiddag alla läsare! 0_7317a_4a20594b_XL.jpg

Vilken dagar alltså 1f629 (2)
Det har varit en hel del att ordna med de senaste dagarna.

Igår mådde jag inte alls bra när jag vaknade. Jag skulle ha varit på Mammografi redan klockan 08:50 men jag hade sovit skitdåligt under natten och kände att det inte skulle vara möjligt för mig att ge mig iväg. Jag fick ringa och avboka tiden å sedan ta morfin så att jag kunde komma upp.

Efter det hade jag lite att fixa med innan jag skulle ge mig iväg in till stan för ett läkarbesök hos min husläkare. Det var lite grejer som jag skulle diskutera med henne och sedan ville jag att hon skulle skriva en rekvisition så att jag kan få nya skor och kängor utprovade hos ortopedteknikerna på landstinget. Igår fick jag frikort igen, nu har jag frikort i alla fall t.o.m 2018-05-02. Min husläkare frågade mig hur många gånger jag blivit opererad men det vet jag faktiskt inte, det har ju blivit massor med operationer. Jag genomgick min första operation redan som spädbarn och sedan följdes det av många operationer under mina barn- och ungdomsår. Det har ju sedan fortsatt likadant som vuxen så det har blivit en hel del.

När läkarbesöket var avklarat körde Tony och jag iväg till Kristianstad för att kolla lite i ett par Second Hand butiker. Vi hittade lite bra grejer där och efter det körde vi till Bromölla för att handla de matvaror vi behövde samt hämta mina mediciner på Apoteket.

201707211957298336_sbig

Nästa vecka är det dags för ytterligare en operation på Akademiska sjukhuset i Uppsala så det har blivit mycket telefonsamtal hit och dit för att få allt under kontroll och ändå är inte allt riktigt klart ännu!

Det är ganska länge sen Tony ringde upp till sjukhuset (redan den 13:e september) för att kolla vilket datum som operationen skulle göras, men sedan har jag väntat på att få kallellsen med alla tider. Vi kunde ju inte boka varken resor eller hotell innan vi hade kallelsen. Det enda som vi fick reda på i september var ju operationsdatum men inget mer angående tider och dylikt så därför har vi inte kunnat boka varken resor eller hotell.

Förra måndagen hade vi fortfarande inte fått nån kallelse så Tony ringde upp till Uppsala för att efterlysa denna. Det verkar som att, om vi inte hade ringt så hade vi fått vänta ännu längre på kallelsen, men hon som Tony pratade med skulle försöka få iväg den nästföljande dag och i torsdags kom den så äntligen. Då blev det ytterligare samtal till hon som hade skickat kallelsen eftersom hon glömt bort att skriva nåt om när jag skulle sluta ta mitt Waran och det stod heller ingenting om premedicineringen på grund av min överkänslighet mot kontrast. I fredags ringde Tony om detta och i fredags eftermiddag ringde en läkare tillbaka till oss. Efter att denna läkare pratat med Tony så hade han skrivit ut recept på Fragminsprutor som jag skall börja att injicera den 22:e oktober när jag utesluter medicineringen med Waran. Han hade också skrivit ut recept på Betapred och Tavegyl som jag skall ta som premedicinering inför operationen eftersom jag inte tål kontrast. Tyvärr så hade denna läkare skrivit ut fel dosering på Fragminsprutorna och igår när jag skulle hämta mina mediciner så funderade jag på om personalen på Apoteket skulle kunde ändra detta eftersom dom ju ser vad jag har fått utskrivet tidigare, men tyvärr så gick det inte att ordna, så det får bli ytterligare telefonsamtal till Uppsala i dag.

I måndags fick vi ringa till Kirurgmottagningen på Blekingesjukhuset  i Karlshamn eftersom vi behöver ha ett papper med betalningsförbindelse vid bokning av resor och boende, och i måndags var det också dags att boka patienthotell, men det var fullbokat på Hotel von Kraemer där vi brukar bo, så vi fick ringa runt för att kolla efter nåt annat boende, och denna gången skall vi bo på Scandic Uppsala Nord i stället.

Ja, efter allt detta så tyckte vi att det mesta var ordnat förutom resorna som vi bokade igår, men efter att jag varit på Apoteket och det “strulade” med receptet på Fragminsprutorna så får det som sagt bli ytterligare telefonsamtal i dag.

Pust och stön vad allt detta tar tid och energi. Det är tur att Tony fixar så mycket, både här hemma å att han ringer och ordnar mycket av det praktiska. Det tar väldigt mycket energi att vara kronisk sjuk med allvarliga sjukdomar. Det påverkar inte bara det fysiska livet utan även det psykiska.

     l_79_thumb1[6]l_79_thumb1[6]l_79_thumb1[6]

Idag på morgonen var Tony och Christian på Returbilen i Kristianstad där dom hämtade bildelar till Svens bil. När Tony kom hem så åt vi lite frukost och efter det blev det till att fortsätta ringa för att få allt klart inför Uppsalaresan.

0_1be526_843c1449_X5L


Nu till något helt annat!

Det är en av mina Facebookvänner som ihärdigt har försökt nå mig och att vi skulle tala i telefon men jag har inte haft nån energi till detta och jag har inte haft nån ork till att vara social under dessa dagar då jag haft väldigt ont. Jag hoppas hon läser min blogg så att jag kan be om ursäkt här. Jag menar absolut inget illa men jag orkar bara inte med att vara social när jag har den här värken. Den lilla överskottsenergi som jag har får jag försöka lägga på att få vardagen att gå ihop, det är ju knappt att jag orkar med att umgås med familjen. Det är  faktiskt så att även mina fysiska smärtor påverkar det psykosociala livet. Nu hoppas jag att hon godtar min ursäkt och att vi kan prata nån dag när jag förhoppningsvis känner mig lite piggare.

Önskar alla läsare en underbar höstdag! fl2cl26a

Nilla 6845b298e7a514bfa629330e0793aae7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar