tisdag 13 maj 2014

Mycket sjukvård blir det…

457286wn9irg8poi

Sådär ja, nu är vi hemma igen Ler

Tony och jag har varit inne i stan. Jag fördrev tiden med att kika lite i Norrebodens Second-Hand butik medan Tony hjälpte Fredrik att köra hem några däck som hade kommit till Posten i Sölve.

Tänkte också att jag skulle skriva ner lite här i bloggen om vad som hänt förra veckan.

399573_10150487477937547_1860068585_n20140204-204822

Lördagen den 3 maj så åkte jag ju akut in till Blekingesjukhuset i Karlshamn efter att jag ringt 1177 och blivit ombedd att söka akuten. Jag hade och har fortfarande en stor svullnad på mitt vänstra lår. Jag fick inget besked på lördagen utan fick en remiss till Röntgen och på måndagen den 5 maj var det så dags för Ultraljudsundersökning med Duplexteknik. Efter undersökningen skulle jag sedan gå vidare till Akuten för att få ett utlåtande från en läkare om vad det är för svullnad. Efter 2 timmars väntan på Akuten så fick jag då träffa ännu en kirurgläkare som efter mycket om och men kunde konstatera att svullnaden på mitt lår är ett resultat av mina kärlmissbildningar. Han tyckte inte det var något akut med dessa, det enda som kunde hända var att dom kunde börja blöda. Då frågade jag vad som händer i så fall eftersom jag medicinerar med Waran (blodförtunnande medicin). Då fick jag uppfattningen om att han inte läst min journal, eftersom han då först reagerade på detta med inre blödningar. Han skulle skicka ett PM till min läkare på Thorax i Karlshamn, så nu får vi se vad som händer, eventuellt så blir det en remiss till mina läkare på UMAS i Malmö. Det känns väldigt osäkert när jag går till läkare här i Blekinge eftersom dom inte känner till alls mycket om min sjukdom och jag måste hela tiden tala om viktiga fakta för läkarna, det kan bli förödande konsekvenser OM det blir fel Ledsen (tur att man huvudet någorlunda i behåll).

I tisdags var Tony och jag iväg en runda in till stan, vi handlade lite och körde sen till Second-Hand-butiken där jag fyndade en tunika/klänning som jag skall ha på lördag när vi skall på bröllop, jag hittade också en hel del fina smycken och ett par fina sandaler till Alva. När vi var klara i stan så begav vi oss upp till Gränum till
Anette, Christer och Alva. Tony och jag passade Alva medan hennes föräldrar var på utvecklingssamtal på Alvas dagis. Efter det blev det grillkväll med god mat och dricka. Tony och jag sov över där och åkte sedan med Anette och Alva för att handla på onsdagsförmiddagen. På eftermiddagen åkte sedan Tony och jag vidare ner till Karlshamn, vi gick och tittade lite i affärer innan vi begav oss till lasarettet för en fika, sen var det dags för min efterlängtade fotvård.

I torsdags kändes det verkligen att jag hade varit igång så mycket under några dagar så då blev det till att tillbringa det mesta av tiden till sängs. Tony kom hem lite tidigare eftersom han hade lite komptimmar att ta ut. Det blev också i torsdags klart med Tonys anställning ett år framåt i tiden. Känns härligt att det har ordnat sig så långt fram i alla fall.

I lördags var det så dags för shopping igen, vi hade ju lovat Christian att åka till Kristianstad eftersom han skulle ha tag i lite kläder till bröllopet. Han hittade det han skulle handla och Tony hittade också en kostym som satt perfekt, förutom byxorna som skall läggas upp lite grann, men så blir det ju alltid när man är lite kort. På eftermiddagen så kom Christer, Anette, Alva och Skorpan hit så det blev en trevlig eftermiddag och kväll med gofika, grillning och trevlig samvaro.

I söndags städade jag undan en del i källaren och tvättade en hel del samtidigt som Tony fixade och grejade på altanen.

Ja, det var lite om vad vi hittade på under den veckan. Igår hade jag naturligtvis en jobbig dag igen eftersom jag under de dagar jag mår bra håller på lite för mycket och donar, men det är ju så himla skönt att orka en del ibland och då får jag sen ta dessa dåliga dagar emellanåt. Har svårt för att ta det lugnt när jag har orken att hålla igång.

Idag sov jag ganska länge, men har orkat göra en hel del här trots att jag har ont idag. Jag har ju min vanliga värk, men börjar nu känna av värken i skuldran igen. Jag råkade ju ut för Frozen shoulder/Frusen skuldra (troligen orsakad av att axeln immobiliserats för länge under tiden jag låg på sjukhus 2011/2012. Jag har ju inflammationshämmande medicin som jag tar så jag hoppas att smärtorna skall avta.

Önskar Er alla en fortsatt fin dag!

10375131_694099990631873_951492706563086135_n

Kram727057f5owblcuts


Nilla2919thumbnail100510_545300819.jpg_max

1 kommentar:

  1. Konstigt att dom inte har nåt i journalen ang detta, allt är ju på nätet numera men det verkar ändå inte funka. Som du säger så får man berätta allt igen när man kommer in akut eller hos vårdcentralen. Hoppas att det ordnar sig

    Kul att du hittade kläder på second hand och att du skall på bröllop. Det är mycket som hänt ser jag och vad bra när alla klädköp är klara.

    Sköt om dig och ha en bra dag
    kram

    SvaraRadera