tisdag 2 maj 2017

Magsmärtor, grillning och släp från Harald Nyborg!

C360_2017-05-02-12-25-56-668
Tänk om jag kunde få må bra nån dag… Alltid är det något Sad smile Igår vaknade jag med ont i magen, men det var inte de vanliga magsmärtorna som jag brukar ha. Det var  alltså inte IBS-magen som jag kände av. Smärtorna satt ungefär vid äggstockarna och jag är rädd för att det är svullnaden bak på höften som ställer till det. Svullnaden sträcker sig ju från höften och framåt mot magen. Eftersom det är stopp i vissa kärl så tar ju blodet andra vägar å sen är det ju fortfarande stopp i den stora venen som går från vänsterbenet upp till hjärtat (May-Thurner Syndrom). Stoppet sitter ju ungefär i navelhöjd så det kan nog va det som jag också känner av. Tyvärr gick det ju inte att öppna upp där som det var tänkt. Läkarna hade ju tänkt att sätta in en s.k “stent” förra gången jag var inlagd. Läkarna såg att det satt en “propp” väldigt dåligt till och om dom hade fortsatt med ingreppet så kunde dom riskerat att “proppen” hade “farit iväg” upp till hjärtat så därför avbröts operationen. Nu har jag i alla fall fått reda på att jag kommer att bli inlagd i slutet av maj. Då skall det göras en s.k. ocklusion av marginalvenen. Jag hoppas verkligen att detta kan hjälpa mig att må bättre.

Det rättade i alla fall till sig en del framåt eftermiddagen å jag kände mig lite bättre. Tony fixade lite ute i trädgården och jag satt och njöt lite i vårsolen fram tills det var dags att tända grillen för att grilla lite korv.
5604180_orig            2238620s           2137-258x300
Somnade ganska sent igår natt, men sov i alla fall fram till klockan 09:00 då jag steg upp. Tony och jag åt frukost samtidigt som vi löste Melodikrysset från i lördags.
 
Idag har jag i alla fall inte ont i magen utan det är “bara” mina vanliga smärtor som jag känner av och det kan jag stå ut med även om det jobbigt det också.
filnamn-a7456077b25ff561b993d119764781294f9cff8ff058e[5]  
I eftermiddag skall Tony, jag och Christian köra till Karlskrona för att hämta släpet som vi skall köpa på Harald Nyborg. Det är nu 4 veckor sedan vi ringde första gången till Harald Nyborg i Kristianstad för att vi tänkte köpa släpet där. Det hade ju varit närmast för oss att hämta det där, men dom hade tydligen inte fått papperna från Transportstyrelsen (papper för att registrera ägare). Vi ringde efter 2 veckor då vi undrade hur det hade gått och om dom hade fått papperna, men dom väntade fortfarande på papperna. Nu “skiter” vi i att köpa den där eftersom dom inte verkat så intresserade eller tillmötesgående när vi ringt dit. Det skall väl för fan inte behöva ta mer än 4 veckor att få fram några jäkla papper. Nu blir det så att vi i stället kör till Karlskrona för att köpa den där.
18156913_663590883840685_8120131532292482006_n
Önskar alla läsare en jättefin dag2764 2
Kram vitsippa_82823268_thumb[7]
Nilla ATT1y

2 kommentarer:

 1. Förstår att det känns jobbigt att aldrig få känna sig riktigt bra. Det påverkar ens liv så mycket. Har själv haft jobbiga perioder men det går inte att jämföra med ditt. Jag fick diagnosen IBS också för dom hittade inga fel efter alla undersökningar. Efter några år med besvär så kom jag till en läkare som tog ultraljud. Då visade det sig att jag hade massor av gallstenar och det var därför magen krånglat och jag fick inte gå på toa mer än var sjunde dag. Efter galloperationen har jag fått ett nytt liv vad gäller magen. Allt funkar och jag har sällan ballongmage annat än när jag äter nåt jag inte tål. Har dom kollat gallan?

  Tråkigt att dom inte kunde fullfölja operationen som kanske hade hjälpt dig mycket. Vad bra att det finns en annan metod som kan funka och att du fått tid för operation inom en snar framtid

  Skönt att du blev lite bättre så ni kunde grilla och mysa lite.

  Så omständigt det var med pappersexercisen så skall det inte vara och då får dom mindre kunder.

  Vilken härlig Minion :)

  Sköt om dig
  Kramar från
  Malin

  SvaraRadera
 2. Hej Malin

  Nej, det är jobbigt att må så här. Jag har ju egentligen inte fått någon diagnos för min "krångliga mage", men har typiska IBS-besvär. Har haft problem med magen sedan unga år men också tagit starka värktabletter sedan dess så det påverkar väl också en del. Jag blev opererad för gallan 2012 då jag hade massor av gallstenar, dom fick då även ta bort hela gallblåsan då, men tyvärr har magen inte blivit så mycket bättre efter det (snarare tvärtom), tycker jag.

  Nä, det var inte bra att operationen inte gick att fullfölja, så det "totalstoppet" som jag har i den stora venen från benet finns kvar och den operationen som jag skall genomgå nu i maj är ingen annan metod för att åtgärda detta, utan den operationen som skall göras nu var planerad även om dom kunnat gjort den andra.

  Den operation som jag skall göra nu gäller "marginalvenen" som också kallas embryonal ven. En ven som alla föds med men som försvinner när man börjar gå, men på vissa med den medfödda kärlmissbildningen som jag har försvinner den inte utan med åren förstoras den och cirkulationen försämras. Detta kan innebära att det utvecklas stora ytliga vener, blödningar, blodproppar och försämrat blodflöde tillbaka till hjärtat (venstas). Så det är denna "ven" som dom nu skall stänga!
  Ha en fin dag
  Kram
  Nilla

  SvaraRadera