onsdag 27 januari 2010

Ömsom vin, ömsom vatten!

1588185nq9vi1m0nn
Ja, så här får jag summera dagarna från i lördags till idag.

tattoo11 tattoo11
I lördags körde Tony, Anette och Christer till Anders Garage för att försöka laga vår bil som har varit ett stort problem sedan långt innan jul. Gubben hade tidigare bytt den “vanliga” bensinpumpen, bensinpumpen i tanken, bensinslangar,  bytt till en annan styrbox, bytt flera relä, men ändå ville inte bilen gå ordentligt och ibland inte ens starta. När dom nästan var på väg att ge upp så tyckte Christer och Anette att dom kunde byta ett relä som det egentligen inte borde vara fel på, när dom bytte till detta nya relä, så startade bilen, när dom bytte tillbaka till det gamla reläet´ så startade inte bilen, alltså va kul, en bil som startar igen, och faktiskt nu har den startat varje dag och den går bra igen!
529293izitor5cll90529293izitor5cll90
I måndags var Tony på Arbetsförmedlingen för ett uppföljningssamtal, vi får hoppas att detta ger något nu,  han vill ju slutföra sin utbildning till elektriker, och det är det som gäller nu, efter besöket på AF så körde han till Gillesnäs för att hjälpa Sven, som skulle lämna en bagge till slakt, så det blev en runda till slakteriet och när han kom hem så blev det en sen frukost för oss båda.
334639wxiwxo41cz334639wxiwxo41cz

Igår fick jag en fotvårdsbehandling på Lasarettet i Karlshamn, det verkar inte som det blir fler behandlingar. Jag har remiss från läkare på Medicinkliniken på lasarettet, men fortfarande säger alla inom vården, att jag inte tillhör de grupper som har rätt till behandling, då bedömer dom alltså utifrån detta, och inte utifrån mina risker som är lika med de grupper som enligt dom har rätt till denna vård.

Detta anser jag vara ett stort fel, av både vårdpersonal, verksamhetschefer, läkare m.fl. inom vården som inte har kännedom om min grundsjukdom. Nu nöjer jag mig inte med detta svar utan kommer att gå vidare inom den s.k. hierakin inom Landstinget, som inte sätter sig in i den svåra problematik som gäller när man har en ovanlig diagnos. Min diagnos finns på Socialstyrelsens lista över sällsynta/ovanliga diagnoser, det finns nu även en sida på Facebook som gäller dessa ovanliga diagnoser. Karlavagnen hade förra torsdagen ett program som gällde ovanliga diagnoser, tyvärr tycker jag att programmet, ägnades åt för långa samtal om vad personernas diagnos innebar medicinskt,
enligt mig borde problemet med att få rätt vård belysts mer, men det är min åsikt det, man är ju sig själv närmast. Det är i all fall jättebra att de personerna med ovanliga diagnoser börjar tas mer på allvar, och detta var ju ett steg på vägen!
Jag vill egentligen inte gnälla, på den j**la värken som har varje dag, men jag vill att sjukvårdspersonalen tar mina problem på allvar.

Skall man behöva överdriva för att få den vård man är berättigad till? Ibland känns det som att dom som hörs, och pratar mest, får den vård som dom efterfrågar.

334639wxiwxo41cz334639wxiwxo41cz

Idag har det varit en omtumlande dag här, imorse lade oljebrännaren till vår panna av, och det är ju inte så j'**la roligt när det är kallt. Tony har aldrig renoverat några oljebrännare, men han är ju inte rädd för att ge sig på något, han tänkte att det får väl bära eller brista, så han plockade ner den här brännaren i smådelar, och se!, där var ett filter som var igensatt, så det blev till att rengöra filtret, sätta ihop alla delar igen, och nu går oljebrännaren igen! Jättegött, för en ny brännare, hade vi liksom inte råd att köpa och jag var inne på “Blocket” för att kolla om det fanns några billiga begagnade där, men dom var alldeles för dyra, jag vet ju att man kan hitta såna här ganska billigt emellanåt. Men det är skönt att man har en gubbe som kan fixa det mesta, det är väl inte för inte att han har jobbat som hantverkare.
529293izitor5cll90 529293izitor5cll90
I eftermiddags körde Tony till stan för att handla lite, innan vägarna skulle bli ännu värre på grund av snöovädret, när han precis kommit innanför dörren, så ringer Anette, då har hon kört av vägen, som väl var inte skadat sig, men hon var ju lite chockad. Tony fick köra iväg igen, för att hämta henne och Christer, dom fick sedan hjälp av en närboende att dra upp bilen.

1839051wkg4r91zp4786022vwwhedjhat798164dezpcpkeok 481640egvd6cm8o5

Just nu är det lugnt här i stugan, gubben sitter med en öl och jag med ett glas vin för att koppla av.

2616074q64vuvoqui

334639wxiwxo41cz334639wxiwxo41cz

   skridskor  2109458fy5drwgupo

Önskar alla vänner där ute i Januarikvällen en fin kväll, och om ni inte behöver ge er ut på vägarna, så stanna hemma, det snöar just nu över hela Sveriges avlånga land.
Kramar från Nilla!
556360ltattw3dtc

2 kommentarer:

 1. Hej min vän, jag har något till dig på min blogg.....
  kram till dig från mig

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det var ett tag sedan som jag hälsade på här. Tänk vad tiden går fort, i morgon är det redan februari månad.
  Ser att du har varit ute och handlat lite. Det var längesedan som jag besökte secund hand i Bromölla. Jag kände ju en del som jobbade där för ett tag sedan.
  Hoppas att det är bra med dig, så bra som det kan vara.
  Önskar dig allt gott!
  Kram från livsnjutare!

  SvaraRadera