torsdag 27 augusti 2020

Livsstilsförändring och lite annat…

20200827_132147.jpg2Så är jag tillbaka här igen! 0_1debc_e1ccad59_S

Tiden går verkligen fort och snart är augusti månad också över. 0_1daff_44a1e28_S

Idag vaknade jag tidigt… ja redan klockan 07:40 var jag uppe på toa och sedan tyckte jag att det var lika bra att försöka hålla mig vaken även om jag var trött. Jag gick visserligen tillbaka till sängen igen, men jag somnade inte om i alla fall. När jag tagit mina morgonmediciner låg jag kvar en liten stund och tittade på Nyhetsmorgon innan jag gick upp och fixade lite frukost till mig. Idag kände jag för stekta ägg så det fick bli så och om det är någon mat som jag aldrig tröttnar på så är det ägg. Har Ni något som ni har ätit hela livet och aldrig tröttnat på?

gif-sc3a9parateur-ornement-dc3a9co-121[4]

När den här veckan är över har Tony redan jobbat 3 veckor på sitt nya jobb och tiden har verkligen gått fort. När han hade slutat jobba idag handlade han lite saker till mig på Lidl i Olofström. Det är så bra att det finns både Lidl och Maxi i Olofström så att han kan handla en hel del där innan han kör hem och då behöver det inte bli så mycket körningar för att åka och handla. Det känns ju bra eftersom det ändå blir en hel del körningar när jag skall på mina läkarbesök och provtagningar. 

gif-sc3a9parateur-ornement-dc3a9co-121[4][5]

Förra måndagen, den 17 augusti kom kallelsen till Akademiska sjukhuset i Uppsala och det blir den 14 september som jag skall opereras där. Tony ringde direkt till kirurgkliniken på Blekingesjukhuset för att kolla så att alla papper var klara angående resor samt hotellövernattning och igår fick jag ett papper som är ett underlag för vistelse på patienthotell mellan den 13-15 september men när vi sedan skulle boka resan blev det problem eftersom det inte fanns några platser på flyget den 13 september så vi får resa upp redan den 10 september. Vi fick ringa kirurgkliniken igen och påtala detta så att vi kan få ett nytt underlag för vistelsen på patienthotellet.

20200827_125652.jpg2

Igår hade jag en bra dag och inte så mycket smärtor så jag var så klart igång lite för mycket och det får jag lida för idag. Idag hade jag ont redan när jag vaknade så jag fick börja med att ta en del smärtstillande. Det blir nästan alltid så när jag har mina bra dagar och orkar lite mer än vanligt så blir nästa dag riktigt jobbig. Annars tycker jag att jag mår betydligt bättre nu än jag gjorde förra året vid den här tiden. Jag tror att ballongvidgningarna som gjordes på Århus Universitetssjukhus i Danmark har gjort stor nytta och när jag sedan fick blod- och järntransfusionerna i våras var det nog av stor betydelse för min andning. Jag har också själv gjort en hel del för att må bättre. Läkarna i Danmark påtalade ju att det skulle hjälpa mig mycket om jag gick ner en del i vikt så i slutet av förra året bestämde jag mig för att förändra mina vanor. Jag slutade dricka alkohol och dessutom ändrade jag en del dåliga matvanor. Numera äter vi middag lite tidigare än vad vi gjorde förut och jag äter oftast inte mer än en liten portion vid middagen. Det händer ibland att jag tar någon bulle till kaffet men i övrigt köper jag aldrig godis, chips eller dylikt och läsk dricker jag knappt aldrig så i dagsläget har jag gått ner nästan 9 kilo sedan i slutet av december förra året. Jag har inte bantat utan lagt om min livsstil helt enkelt så det känns ju inte som att jag har försakat något och jag är väldigt glad för att jag har varit så motiverad och haft sådan självdisciplin.

3657107b8eactmsze
(version-3550a43b63813fe31c212653c94c9167[3]

Önskar alla läsare en  fin dag!

Ta väl hand om Er och varandra!

8c553da2glitterfy7115353T383B81[2][5]0_5f00d_911eac3f_S

2 kommentarer:

 1. Vad nervöst, hoppas att det går bra med operationen!

  SvaraRadera
 2. Tittar in och kikar och sätter ett litet tassavtryck :-)

  Tack för tipset men blomman. Får se hur länge de överlever inte min starka sida med blommor som behöver vatten varje dag.

  Ha en bra kommande vecka
  Vicki

  SvaraRadera