lördag 14 september 2019

Ingen bra vecka…

tumblr_static_tumblr_ma9h9i83gi1r15oj3o1_1280
0_13a83e_54f96816_ScTillbaka igen1[9][4]0_13a83e_54f96816_S

Nu är jag tillbaka här igen med en liten uppdatering om vad som hände förra helgen och lite vad som hänt i veckan som gått.

I söndags hade jag en sån jäkla värk och mitt vänstra ben var enormt svullet… ja, allra mest svullet var låret som var ca 6 cm större i omkrets än det högra låret. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till eftersom det inte finns några läkare här i Blekinge som kan min medfödda sjukdom (Klippel-Trenaunay syndrom). Min man och jag diskuterade lite fram och tillbaka hur vi skulle göra och kom fram till att att vi skulle ringa “min läkare” på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han är den enda läkare som i dagsläget kan hjälpa mig med den här sjukdomen. Min man ringde honom och han svarade på sin mobil även om det var söndag. Läkaren tyckte att vi skulle åka in till akuten för att få kollat om det var rätt flöde i benet och genom stenten som sitter i en ven ungefär i navelhöjd (May Thurner Syndrome).

Vi åkte in till akuten på Centralsjukhuset i Kristianstad och när vi kom dit kl. 18:30 anmälde jag mig i luckan och fick reda på att det inte var någon kö, så vi tänkte att det skulle gå snabbt, men trots detta så tog det otroligt lång tid innan jag fick veta om jag skulle bli inlagd och jag kom inte till avdelningen förrän kl. 03:00 på natten. Jag blev inlagd på infektionsavdelningen eftersom jag nyligen varit inlagd på ett sjukhus utanför Sverige. I måndags gjordes en CT röntgen (angiografi) som visade att det var bra flöde i benet och genom stenten. Eftersom det var bra flöde fanns det inte mer som läkarna i Kristianstad kunde göra så jag blev utskriven i tisdags. Tyvärr så har smärtorna varit lika illa och mitt lår är fortfarande väldigt svullet. I torsdags hade min man kontakt med min läkare i Uppsala igen och han har tittat på bilderna som togs vid röntgen på Centralsjukhuset i Kristianstad. Troligtvis kommer det att göras en s.k. “Flebografi” på Akademiska sjukhuset i Uppsala för att få en tydligare bild av hur kärlen ser ut.

Den här veckan har jag inte alls varit pigg på grund av detta. Jag har haft väldigt ont och svullnaden har ju inte gett med sig så det har känts riktigt oroligt. Egentligen är jag ingen grubblande person utan brukar ta mina smärtor med jämnmod men nu tyckte jag att det blev alldeles för mycket och jag har känt mig riktigt låg de senaste dagarna.
-nDeo-OBSZBc1w24wSjd7ZN4Owk
Tony har fortsatt med renoveringen av köket i veckan som gått. I måndags bytte han vasken och den stora bänkskivan. Han behövde ju stänga av vattnet när han gjorde detta och det passade ju bra när han var hemma själv. Det är ju lite krångligare att vara utan vatten när jag är hemma eftersom jag behöver använda toaletten mycket. Han har satt upp alla kakelplattor och tapetserat samt målat en hel del så nu är det inte mycket kvar att göra innan han kan lägga det nya golvet också.

-nDeo-OBSZBc1w24wSjd7ZN4Owk
Igår kom Anette hit och lämnade Alva eftersom vi skulle passa henne några timmar på eftermiddagen, men sedan blev det så att Alva sov över här tills idag. Idag har Tony skjutsat hem Alva samt hämtat ett frysskåp hos Anette och Christer.

När Tony körde hemåt stannade han i Olofström och köpte ett par bitar smörgåstårta som vi åt i stället för att laga till någon middag idag.

 70346376_10156403569491129_4547201173286813696_n
Ja, detta var lite om min vecka.pickapples[2]_thumb[2]

Önskar alla läsare en jättefin lördagskväll!1f60d (9)[3]

6845b298e7a514bfa629330e0793aae7_thumb[7]Nilla wh15zk

1 kommentar:

  1. Ha de gott kära ni ! Hoppas det fixar sig med ditt ben o att köket snart är klart ! Så ni kan njuta av god mat o dryck!

    SvaraRadera