torsdag 11 december 2014

Badrummet klart!

im-back

blog-update

fdfdfdfddfdfdfdf7acabd7c794 Hejsan vänner! fdfdfdfddfdfdfdf7acabd7c794

Nu är äntligen mitt handikappanpassade badrum klart och det blev jättebra med halkfri matta och rätt lutning på golvet. Kommunen gjorde ju en bostadsanpassning med badrum till mig när jag kom hem från sjukhuset 2012, och ända sedan detta blev klart så har jag och min man sagt till om att det var fel lutning på golvet. Byggfirman som kommunen anlitade tidigare (denna byggfirma gick i konkurs) lade en vanlig golvmatta som blev "snorhal" när man duschade och det påpekade vi redan 2012. Vi hade också en advokatfirma anlitad som skulle hjälpa oss med en oberoende besiktningsman, han tyckte att golvet var lagt enligt byggnormerna, men han tog tydligen inte hänsyn till att det skulle vara "handikappvänligt". Nu i somras hade vi en kille här från kommunen som tittade på golvet i duschen och han kom fram till att det skulle göras någonting åt golvet där. När vi sedan under sensommaren köpte ny tvättmaskin + torktumlare och skulle koppla in dessa så märkte vi att vattnet rann alldeles fel väg även utanför duschen, så kommunen beslutade att göra om mitt badrum. Nu är det i alla fall klart med ombyggnaden och det blev jättebra. Nu rinner vattnet mot golvbrunnen och inte mot dörren som tidigare, och jag behöver inte vara rädd för att ramla när jag duschar.

Förra veckan när ombyggnaden gjordes så var jag hos min dotter och hennes familj i Gränum eftersom vi under den veckan inte heller hade någon toalett här. Jag hade det superbra där hos dom, jag blev så väl omhändertagen med frukost, lunch och kvällsmat serverad, så jag kunde ta det lugnt och kurera mig från den otäcka och sega förkylningen, som tyvärr inte släppt helt ännu. I fredags kom jag så hem igen och Tony överraskade mig med lite gott vin.

version-3d03a9c53d0cd03dd9b20121d5511a71

Nu skall jag ta lite fika här och sen städa undan lite här innan gubben kommer hem, sen ikväll så blir det till att leta fram lite julpynt. I och med att vi skulle ha hantverkare här förra veckan så har vi inte ens adventspyntat, men nu känner jag för att ta fram lite i alla fall. Jag kommer nog inte att ta fram så mycket julsaker i år, orkar inte riktigt med all den där stressen som så många har inför julen. För min del så blir det mindre och mindre för varje år. Förra året skänkte jag mycket av mitt gamla julpynt till dottern.

dc7291f30ed1e331ec5a0406

thumbtack_note_yellow bradag_kväll[6]Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar